کاهش سکته مغزی و قلبی با مصرف نمک کم سدیم
جایگزین کردن گسترده نمک کم سدیم با نمکهای معمولی میتواند از مرگ زودهنگام میلیونها تن در جهان جلوگیری کند
دانشمندان یک موسسه بهداشتی در استرالیا با مشارکت محققان «دانشگاه نیوسات ولز» در تحقیقات جدیدی دریافتند جایگزین کردن نمکی که در سفره قرار میگیرد با نمک کم سدیم میتواند میزان سکته مغزی، قلبی و مرگ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
بر اساس گزارش وبگاه خبری مرکز تحقیقات دانشگاه نیوسات ولز، دوشنبه 30 آگوست، نتایج این تحقیقات در کنگره انجمن قلب اروپا در پاریس و به طور همزمان در مجله پزشکی «نیوانگلند» منتشر شده است.
این تحقیقات با نام «نمک جایگزین و سکته مغزی» بر روی 21 هزار بزرگسال در مناطق روستایی پنج استان در چین انجام شده که همگی سابقه سکته مغزی و عدم کنترل فشار خون داشتهاند. به این شرکت کنندگان برای مصارف روزانه و آشپزی نمک جایگزین با سدیم کم با میزان حدود 20 گرم در روز برای هر نفر داده شد.
محققان دریافتند در مصرفکنندگان نمک کم سدیم خطر سکته مغزی 14 درصد، عوارض قلبی عروقی (سکته های مغزی و حملات قلبی) 13 درصد و میزان مرگ زودرس 12 درصد کاهش یافته است.
نتایج نشان داده مصرف بالای سدیم و میزان پایین مصرف پتاسیم در جهان بسیار زیاد است که با فشار خون بالا و خطرات بیشتر سکته مغزی، بیماریهای قلبی و مرگ زودرس ارتباط دارد.
همچنین در این تحقیقات آمده است جایگزین کردن گسترده نمک کم سدیم با نمکهای معمولی میتواند از مرگ زودهنگام میلیونها تن در جهان جلوگیری کند.
فشار خون بالا که یکی از دلایل آن مصرف نمک است سالانه بیش از 10 میلیون را در جهان به کام مرگ میکشد.
پروفسور بروس نیل، محقق ارشد این تحقیقات اعلام کرده است این یکی از بزرگترین و ارزشمندترین تحقیقاتی است که من تاکنون در آن دخیل بودم، جایگزین کردن نمکهای کم سدیم با نمکهای معمولی یک فرصت بزرگ و کم هزینه برای بهرمند شدن مزایای عظیم بهداشتی در جهان است.»
گفته میشود تقریبا همه مردم جهان بیش از حد استاندارد اعلام شده از نمک مصرف میکنند و این جایگزینی در قفسههای فروشگاهها میتواند تغییرات مهمی را در سلامت افراد به وجود بیاورد.