جف بزوس بنیانگذار آمازون به فضا سفر کرد

بزوس به «سی‌ان‌ان» گفت:‌ ما می‌دانیم که این موشک ایمن است و اگر برای من ایمن نباشد پس برای هیچ کس ایمن نخواهد بود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جف بزوس، میلیاردر معروف، امروز 20 ژوئيه، با فضاپیمای «نیو شپرد» ساخت شرکت فضایی خصوصی‌ خود همراه برادرش مارک، یک زن پیشکسوت صنعت فضایی و یک پسر دانش‌آموز 18 ساله به فضا سفر کرد.

الیور دیمن 18 ساله چهارمین و آخرین فضانورد انتخاب شده برای اولین ماموریت سرنشین‌دار «نیوشپرد» است و روی صندلی شخصی می‌نشیند که اولین بلیت این پرواز را در حراج خیریه با قیمت 28 میلیون دلار به صورت ناشناس خریداری کرد.

Advertisement

این مبلغ به «Club of the Future» اهدا شد که برای افراد جوان در زمینه علم، مهندسی، فناروری و ریاضی موقعیت‌های شغلی ایجاد کند.

بنا به اعلام شرکت فضایی خصوصی جف بزوس با نام «بلواوریجین» فردی که بلیت را خریده بود به دلایلی سفر خود را لغو کرد و این صندلی خالی به «جوز دیمن» مدیرعامل«Somerset Capital Partners» پیشنهاد شد و از آنجایی که او نامش در لیست دومین پرواز فضاپیمای «نیوشپرد» بود، این فرصت را به پسر جوان خود الیور دیمن داد.

والی فانک 82 ساله دیگر مسافر این فضاپیما است، او یکی از فضانوردان زن ماموریت «عطارد 13» بود که آزمون انتخاب فضانوردان ناسا را در سال 1960 میلادی با موفقیت گذراند اما به‌دلیل جنسیت اجازه سفر به فضا و حتی پیوستن به فضانوردان ناسا را نداشتند. در آن زمان همه فضانوردان ناسا، خلبانان آزمایشی نظامی و مرد بودند.

نام این فضاپیما که جف بزوس و سه نفر دیگر را به فضا می‌برد با اقتباس از نام آلن شپرد، اولین شهروند آمریکایی که به فضا سفر کرد، انتخاب شده است.

مسافران این موشک، دوشنبه 19 ژوئیه در محل پرتاب حضور پیدا کردند و در حالی که لباس فضانوردی خود را پوشیده بودند مصاحبه کردند و عکسی یادگاری انداختند. در این مصاحبه بزوس اعلام کرد که نگران نیستند و از چیزی نمی‌ترسند.

این میلیارد معروف به «سی‌ان‌ان» گفت:‌ «ما می‌دانیم که این موشک ایمن است و اگر برای من ایمن نباشد پس برای هیچ کس ایمن نخواهد بود.»

او در ادامه افزود که هدف این شرکت ساخت موشک‌های چندبار مصرف برای انتقال افراد به فضا است، این موشک ما 15 پرواز موفق داشته است بنابراین من نگران نیستم تنها هیجان‌ زده‌ام.

بزوس از حضور برادرش در این پرواز ابراز خوشحالی کرد و گفت: «او بهترین دوست من است. ما با هم ماجراهای زیادی داشته‌ایم.»

طبق برنامه این موشک از غرب تگزاس ساعت 9 به وقت محلی پرواز خود را آغاز کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم