عقبنشینی فیسبوک از مواضع خود درباره ممنوعیت نشر اخبار کرونا
بحث و جدل بر سر منشاء ظهور ویروس کرونا همچنان ادامه دارد
در حالی که بحث بر سر منشاء ظهور ویروس کرونا بار دیگر شدت گرفته است و روزانه صدها پوستر و گزارش درباره این موضوع در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، فیسبوک در مواضع پیشین خود مبنی بر ممنوعیت نشر پوستر و خبرهای مربوط به ویروس کرونا، تجدید نظر کرده و اعلام کرد، هیچ پوستری یا متنی که محتوای آن درباره منشاء ظهور ویروس کرونا و اینکه این ویروس توسط انسان ساخته شده یا نه، از شبکه حذف نخواهد شد.
سخنگوی این شبکه اجتماعی، در بیانیهای گفت، تصمیم فیسبوک برای لغو قانون ممنوعیت نشر موضوعات مربوط به بیماری کرونا پس از آن گرفته شد که این شرکت با متخصصان و نهادهای بهداشت عمومی در باره تحقیقات و بررسیهای جدید مربوط به منشاء این بیماری رایزنی کرده است.
او همچنین افزود، در حال حاضر این شرکت برای همسویی با روند تحولات مربوط به دگرگونی این بیماری همهگیر و همچنین برای به روزرسانی اطلاعات و آشکارتر شدن حقایق و رویکردهای جدید، به طور منظم با متخصصان و کارشناسان بهداشت جهانی همکاری میکند.
سخنگوی فیسبوک، افزود: «فیسبوک بهدنبال مشورت با سازمانهای بهداشتی پیشرو، از جمله سازمان جهانی بهداشت، در سیاستهای خود در مورد اطلاعات غلط درباره بیماری همهگیر تغییراتی در برنامههای خود ایجاد کرده است».
لغو این ممنوعیت از سوی فیسبوک منعکسکننده بحثی است که در حال حاضر در مورد منشأ بیماری همهگیر در محافل بهداشت بین المللی در جریان است، بهویژه پس از گزارش «وال استریت ژورنال»، که در آن آمده است، دست کم سه محقق چینی در ماه نوامبر 2019 یعنی پیش از تاریخ شیوع رسمی این بیماری، در آزمایشگاه ویروسشناسی «ووهان» به این بیماری مبتلا و در بیمارستان بستری شده بودند.
در همین رابطه روز چهارشنبه، پنجم خرداد، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریكا، از وزارت اطلاعات این کشور خواست تا تلاشهای خود را برای تحقیق در مورد منبع ظهور ویروس کرونا را گسترش داده و ظرف 90 روز گزارشی به او ارائه دهد.
مقامات کاخ سفید در بیانیه روز سه شنبه گفتند که چین «در تحقیقات جهانی درباره منشا ویروس» کاملاً شفاف نبوده است.
آنها همچنین اظهار داشتند که برای تعیین اینکه ویروسی که جان نزدیک به 3.5 میلیون نفر را گرفته است از طبیعت بوده یا در آزمایشگاه ووهان ساخته شد، نیاز به یک تحقیق کامل دارد.
شک و تردید دانشمند چینی
گفتنی است که پیشتر «لی-منگ یان» ویروسشناس فراری چینی که به «زن خفاش» معروف است، نتایج تحقیقات دولت چین مبنی بر اینکه ویروس کرونا در بازار ماهیهای منجمد در شهر «ووهان» به صورت تصادفی از خفاش به انسان منتقل شده را زیر سوال برده بود.

این دانشمند در آن زمان ویروس کرونا را «سلاح بیولوژیکی در رفته از کنترل» که در آزمایشگاهی در ووهان تولید شده است، قلمداد کرد اما شواهد روشنی برای اثبات صحت ادعای خود ارائه نداد.