مارچلو بیلسا سرمربی اروگوئه شد
بیلسای 67 ساله با قراردادی سه ساله و تا پایان رقابتهای جام جهانی 2026 هدایت تیم ملی اروگوئه را برعهده گرفت
اتحادیه فوتبال اروگوئه از انتخاب مارچلو بیلسا بهعنوان سرمربی جدید این تیم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اروگوئه، سرمربی آرژانتینی پیشین لیدزیونایتد که در هفتههای گذشته با مسئولان فدراسیون فوتبال اروگوئه برای قراردادی سه ساله به توافق رسیده بود، روز گذشته برای امضای قرارداد به مونتهویدئو سفر کرد.
اتحادیه فوتبال اروگوئه دوشنبه، 25 اردیبهشت، با انتشار بیانیهای از انتخاب مارچلو بیلسا بهعنوان سرمربی جدید لاسلسته (آبی آسمانی – لقب اروگوئه) تا پایان رقابتهای جام جهانی 2026 خبر داد.
بیلسا در چند تیم ملی و باشگاهی از جمله آرژانتین، شیلی، لیدزیونایتد، اتلتیک بیلبائو و المپیک مارسی سابقه کار دارد.
بیلسای 67 ساله در فوریه 2022 از هدایت لیدزیونایتد برکنار شد و از آن زمان تا به حال با باشگاههای متفاوتی مذاکره کرده، اما با هیچکدام به توافق نرسیده بود.
اروگوئه سومین کشوری خواهد بود که بیلسا در آمریکای جنوبی مربیگری کرده است. بین سالهای 1998-2004 او سرمربی آرژانتین بود و در ادامه بین سالهای 2007-2011 هدایت شیلی را بر عهده داشت.
بیلسا پیشتر موفق شده بود مدال طلای المپیک 2004 آتن و همچنین نایبقهرمانی کوپا آمریکا در همان سال را برای آرژانتین به ارمغان بیاورد. او همچنین در سال 2007 به عنوان سرمربی تیم ملی شیلی انتخاب شد و توانست این تیم را در پایان رقابتهای مقدماتی جام جهانی در آمریکای جنوبی پس از برزیل در ردیف دوم قرار دهد و پس از 12 سال این تیم را به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی ببرد.
بیلسا دومین مربی خارجی اروگوئه به حساب میآید. پیش از این آلبرتو پاسارلا که او هم آرژانتینی بود در فاصله سالهای 1999 تا 2001 هدایت اروگوئه را به عهده داشت.
تیم ملی اروگوئه با سرمربیگری دیهگو آلونسو در رقابتهای جام جهانی 2022 قطر نمایش ضعیفی را از خود ارائه داد و در همان گام نخست به پرتغال و کره جنوبی باخت.
تیم ملی اروگوئه تاکنون در دوازده از بیستودو دوره جام جهانی حضور داشته است و دو عنوان قهرمانی در سالهای 1930 و 1950 نیز کسب کرده است.
اروگوئه دیدارهای مقدماتی خود را برای جام جهانی 2026 در خانه شیلی آغاز میکند. این رویداد برای نخستین بار با حضور 48 تیم در 12 گروه چهار تیمی آغاز میشود.
جام جهانی بعدی به میزبانی سه کشور ایالات متحده آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار میشود و شش تیم برتر آمریکای جنوبی راهی این رقابتها میشوند و تیم هفتم وارد مرحله پلیآف خواهد شد.
این جام جهانی نخستین دوره از مسابقات به شمار میآید که سه کشور میزبانی مشترک آن را بر عهده دارند. پیش از این تنها در سال 2002 بود که دو کشور ژاپن و کره جنوبی میزبانی مشترک مسابقات را برعهده داشتهاند.