گرامیداشت «نوید افکاری» در المپیک توکیو توسط تبعیدیان ورزش ایران
«اتحاد برای نوید» خواستار تعلیق حکومت ایران از کلیه رویدادهای ورزشی بینالمللی است
ورزشکاران تبعیدی ایرانی، یاد نوید افکاری، کشتیگیر فرنگیکار شیرازی که پس از دستگیری در جریان اعتراضات سال 1397 توسط رژیم جمهوری اسلامی شکنجه و اعدام شد، را در المپیک توکیو گرامی داشتند.
سردار پاشایی، قهرمان ایرانی جوانان جهان در رشته کشتی فرنگی که اکنون شهروند آمریکا و از بنیانگذاران «اتحاد برای نوید» برای دفاع از حقوق بشر ورزشکاران است، به «فاکس نیوز» گفت: «ماموران بسیاری از سرویسهای اطلاعاتی ایران ورزشکاران را زیر نظر دارند.»
به گفته پاشایی: «سه مقام ارشد کمیته ملی المپیک ایران در توکیو سوابق امنیتی دارند. سیدرضا صالحی، رئیس کمیته ملی المپیک ایران، توسط ایرانیان متهم به شکنجه و قتل زندانیان سیاسی در زمان خدمت به عنوان مامور امنیتی شده است.»
وحید سرلک، جودوکای اسبق ایرانی که اکنون مربی تیم ملی جودوی تاجیکستان است، با نمایش تصویر نوید افکاری روی پرچم ایران در جریان رقابتهای المپیک توکیو اعلام کرد: «میخواستم کار کوچکی برای گرامیداشت این قهرمان ایران انجام بدهم. حقوق این قهرمان در ایران نقض شد. او باید امروز اینجا میبود.»
پس از اعدام نوید افکاری در سپتامبر 2020، و در حالی که دولتهای غربی و سازمانهای حقوق بشری این اعدام را «قتل فراقضایی یک انسان بیگناه» نامیدند، کمیته بینالمللی المپیک به دلیل محروم نکردن ایران از رقابتهای بینالمللی با انتقادات شدیدی مواجه شد. در آن زمان، دولت آمریکا بلافاصله مقامات قضایی ایران و مسئولان زندانی که اعدام افکاری در آن اجرا شده بود را تحریم کرد.
در این رابطه، سردار پاشایی به «فاکس نیوز» گفت هدفش این است که نهادی برای اعطای یک جایزه ورزشیِ حقوق بشری برای ورزشکارانی که به صراحت از «حکومتهای خودکامه» مانند رژیمهای چین و روسیه و ایران انتقاد میکنند و خواهان از میان برداشتن تبعیضها هستند تاسیس کند.
پاشایی افزود: «این جایزه را برای زنده نگه داشتن یاد نوید، باید به اسم وی نامگذاری کرد. هدف این جایزه باید افزایش آگاهی ورزشکاران، به ویژه در کشورهایی که دموکراسی ندارند، باشد.»
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و از بنیانگذاران «اتحاد برای نوید»، نیز به «فاکس نیوز» گفت که از جهانیان میخواهد تا جمهوری اسلامی را همچون رژیم سابق آفریقای جنوبی تحت عنوان «رژیم نژادپرست آپارتاید» طبقهبندی کنند. به گفته وی، «کمیته بینالمللی المپیک و دیگر سازمانهای ورزشی باید از عادیسازی جنایات چنین رژیم جنایتکاری خودداری کنند.»
براداران افکاری به همراه نوید افکاری برادر سوم خود در جریان اعتراضات مرداد 97 در شیراز بازداشت و به اتهام قتل یک نیروی امنیتی به «محاربه» متهم شدند. متعاقب این حکم، نوید افکاری 27 ساله در شهریور 99 اعدام شد و حبیب به 54 سال و وحید به 27 سال زندان محکوم شدند.
علاوه بر این، حسین افکاری، پدر این خانواده بهدلیل پیگیری شکایات مربوط به شکنجه شدن پسرانش، به «توهین و افترا به مقام قضایی» متهم شده و دادگاه برای او «یک سال حکم حبس و 74 ضربه شلاق» صادر کرد که در دادگاه تجدیدنظر این حکم نقض شد.
«اتحاد برای نوید» خواستار تعلیق حکومت ایران از کلیه رویدادهای ورزشی بینالمللی است
-
هشت ماه پس از اعدام نوید افکاری؛ برادرانش همچنان در انفرادی
اعتراضات مرداد 97 بزرگترین اعتراضات بین تظاهرات دی 96 و آبان 98 بود ايران -
بعد از نوید افکاری اینک طناب دار بر گردن دیگر کشتیگیر ایرانی
علی رغم طوفان انتقاداتی که در پی اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی و محکومیت این حکم از سوی جامعه جهانی و سازمانهای حقوق بشری براعه افتاد که به ... ايران -
خواهر نوید افکاری پس از تخریب قبر برادرش: اینجا میدان جنگ نیست مزار نویدمان است
در پی تخریب قبر نوید افکاری توسط نیروهای امنیتی ایران، خواهر نوید افکاری با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به این موضوع نوشت که «اینجا ... ايران