قطع روابط چهار کشور، سعودی، امارات، بحرین و مصر، با قطر، بدون شک تاثیر منفی خود را بر طرحها و پروژهای دوحه در میزبانی جام جهانی 2022، خواهد گذاشت.
بنا به گفته علی العمادی وزیر دارایی قطر، این کشور هر هفته، نزدیک به 500 میلیون دلار برای اجرای پروژهای جام جهانی 2022، هزینه میکند.
پیشبینی میشود که این روند با همین مقدار هزینه، تا سه یا چهار سال آینده، جهت ساختن استادیوم، اتوبان، راه آهن و بیمارستانهای جدید، ادامه یابد.
این امر نشان میدهد که قطر مجبور است، برای اجرای این پروژهها، 96 میلیارد دلار نقدینگی در سه یا چهار سال آینده فراهم کند که در صورت ادامه تنش و قطعی روابط، با چهار کشور عربی، بسیار سخت خواهد بود.
ارزش ریال قطر در پی بایکوت این کشور، توسط چهار کشور عربی، در مقایسه با دیگر ارزهای معتبر جهان، به پایینترین سطح خود در 11 سال گذشته رسیده است.
موسسه رتبه بندی مودی، در پی بحران قطر، چشمانداز مالی این کشور را به بدلیل نگرانی از نامحتمل بودن حلوفصل سریع این بحران، به منفی کاهش داد
از سوی دیگر، مجله « MEED» نیز پیشبینی کرده که مشکلات بخش مسکن در قطر افزایش یابد.
این مجله افزود که وکلای شرکتهای خارجی این روزها، برای اجتناب از تحمل زیانهای ناشی از قطع رابطه چهار کشور عربی با قطر، به بررسی مجدد قراردادهای خود با این کشور میپردازند.
با این حال، وزیر دارایی قطر، پیش بینی میکند که دو سوم پروژهای جام جهانی 2022، در فوریه 2018، به پایان خواهند رسید.
بر اساس قراردادهای امضا شده میان این کشور و شرکتهای خارجی، در صورت وجود مشکلات اجرایی، پیمانکاران این حق را دارند که وقت اضافی درخواست کنند اما نمیتوانند پول و هزینه اضافی دریافت کنند.