کوسه کله‌چکشی برای گرم ماندن در أعماق اقیانوس نفسش را حبس می‌کند

کوسه در عمق 1044 متری شکاف‌های آبشش خود را کاملاً بست، و هنگامی که به سطح آب رسید، آبشش‌هایش را کاملاً باز کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دانشمندان اخیرا متوجه شدند که کوسه‌ کله‌چکشی، هنگامی که برای شکار ماهی مرکب به عمق اقیانوس فرو می‌رود، نفس خود را برای مدتی نسبتا طولانی حبس می‌کند تا حرارت بدنش را از طریق آبشش‌ها از دست ندهد.

این کوسه‌ها عموما در آب‌های گرم زندگی می‌کنند. با این وجود، آنها برای شکار غذاهای مورد علاقه خود، که شامل ماهی مرکب است، باید به اعماقی فرو روند که دمای آب در آنجا حدود 5 درجه سانتیگراد است.

Advertisement

دانشمندان پدیده اخیر را اتفاقی کشف کردند. آنها برای مشاهده رفتارهای کوسه کله‌چکشی دوربین‌ و تجیهزاتی روی آن نصب کردند که به طور همزمان دمای عضلات، عمق آب، جهت‌گیری بدن و شیوه فعالیت کوسه را مورد سنجش قرار می‌داد. مشاهدات معلوم کرد که ماهیچه‌های کوسه در طول فرو رفتن در قعر آب گرم می‌ماند، اما با نزدیک شدن کوسه‌ به سطح ناگهان سرد می‌شود.

مدل‌سازی رایانه‌ای بر أساس داده‌های به دست آمده به دانشمندان نشان داد که کوسه‌های کله‌چکشی، به منظور مقابله با سرمای أعماق اقیانوس، از اتلاف گرما توسط آبشش‌های خود جلوگیری می‌کنند.

بدین ترتیب، سرد شدن ناگهانی ماهیچه‌های کوسه کله‌چکشی پس از هر بار فرو رفتن در أعماق اقیانوس و بازگشت به سطح آب، نشانگر این است که کوسه شکاف‌های آبشش خود را باز کرده است تا تنفس خود را از سر بگیرد.

علاوه بر این، فیلمی از یک کوسه کله‌چکشی در حال شنا در بستر دریا در عمق 1044 متری، به دانشمندان نشان داد که کوسه شکاف‌های آبشش خود را کاملاً بسته است. همان کوسه هنگامی که به سطح رسید، آبشش‌هایش را کاملاً باز کرد.

رفتار تازه‌کشف‌شده کوسه کله‌چکشی نشان می‌دهد که این گونه جانوری که از خانواده ماهی‌هاست، دارای برخی استراتژی‌های تغذیه است که به طور کلی با روش‌های برخی پستانداران دریایی همچون نهنگ‌های خلبان شباهت دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم