کوسه کلهچکشی برای گرم ماندن در أعماق اقیانوس نفسش را حبس میکند
کوسه در عمق 1044 متری شکافهای آبشش خود را کاملاً بست، و هنگامی که به سطح آب رسید، آبششهایش را کاملاً باز کرد
دانشمندان اخیرا متوجه شدند که کوسه کلهچکشی، هنگامی که برای شکار ماهی مرکب به عمق اقیانوس فرو میرود، نفس خود را برای مدتی نسبتا طولانی حبس میکند تا حرارت بدنش را از طریق آبششها از دست ندهد.
این کوسهها عموما در آبهای گرم زندگی میکنند. با این وجود، آنها برای شکار غذاهای مورد علاقه خود، که شامل ماهی مرکب است، باید به اعماقی فرو روند که دمای آب در آنجا حدود 5 درجه سانتیگراد است.
دانشمندان پدیده اخیر را اتفاقی کشف کردند. آنها برای مشاهده رفتارهای کوسه کلهچکشی دوربین و تجیهزاتی روی آن نصب کردند که به طور همزمان دمای عضلات، عمق آب، جهتگیری بدن و شیوه فعالیت کوسه را مورد سنجش قرار میداد. مشاهدات معلوم کرد که ماهیچههای کوسه در طول فرو رفتن در قعر آب گرم میماند، اما با نزدیک شدن کوسه به سطح ناگهان سرد میشود.
مدلسازی رایانهای بر أساس دادههای به دست آمده به دانشمندان نشان داد که کوسههای کلهچکشی، به منظور مقابله با سرمای أعماق اقیانوس، از اتلاف گرما توسط آبششهای خود جلوگیری میکنند.
بدین ترتیب، سرد شدن ناگهانی ماهیچههای کوسه کلهچکشی پس از هر بار فرو رفتن در أعماق اقیانوس و بازگشت به سطح آب، نشانگر این است که کوسه شکافهای آبشش خود را باز کرده است تا تنفس خود را از سر بگیرد.
علاوه بر این، فیلمی از یک کوسه کلهچکشی در حال شنا در بستر دریا در عمق 1044 متری، به دانشمندان نشان داد که کوسه شکافهای آبشش خود را کاملاً بسته است. همان کوسه هنگامی که به سطح رسید، آبششهایش را کاملاً باز کرد.
رفتار تازهکشفشده کوسه کلهچکشی نشان میدهد که این گونه جانوری که از خانواده ماهیهاست، دارای برخی استراتژیهای تغذیه است که به طور کلی با روشهای برخی پستانداران دریایی همچون نهنگهای خلبان شباهت دارد.
-
کوسه غولپیکری که کمر نهنگ را شکست
مگالودون با حدود بیست متر طول بزرگترین گونه کوسهای است که تاکنون در آبهای زمین زیسته است گوناگون -
کوسه 6 متری سر ماهیگیر مکزیکی را قطع کرد
برخی زیستشناسان محلی به غواصان توصیه کردهاند که لباس تیره نپوشند، چرا که کوسهها ممکن است آنها را با فکها اشتباه بگیرند گوناگون -
گسترش توریسم از عوامل اصلی افزایش حملات کوسهها
در اوایل قرن بیست و یکم کوسهها بیش از هر جای دیگری در جهان در آبهای استرالیا به انسانها حمله کرده و آنها را کشتند گوناگون -
احتمال انقراض «مگالودون» در رقابت با کوسه سفید بزرگ
مگالودون در طول دوره پلیوسن آغازین به مدت حدود دو میلیون سال با کوسه سفید بزرگ همزیستی کرد گوناگون -
افزایش نگرانکننده شمار کوسهها در شمال شرق آمریکا
افزایش چشمگیر جمعیت فکها در نیوانگند منجر به بیشتر شدن حضور کوسههای بزرگ سفید و حمله گهگاه جدی آنها به انسانها شده است دانش و تکنولوژی