توسعه فناوری انتقال حس در ژاپن برای به اشتراک گذاشتن احساسات

این فناوری می‌تواند به پلیس کمک کند تا موارد آزار و اذیت فیزیکی و جنسی را به‌طور دقیق‌تری پیگیری کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

پژوهشگران ژاپنی در کمپانی «دوکومو»، دانشگاه کیو، و «موسسه فناوری ناگویا» توانسته‌اند گونه‌ای فناوری انتقال حس بسازند که می‌توان با آن از راه دور بافت پارچه را لمس کرد و نواختن گیتار را با سرانگشتان احساس کرد.

این فناوری که به گفته محققان اولین فناوری از نوع خود است، به کاربران اجازه می‌دهد از طریق یک حسگر حرکات یا احساس لامسه را به صورت دیجیتالی ارسال کنند، و در آن سوی خط آن را در ارتعاشات کوچک و ظریف بازتولید کنند.

هیرونوری ایشیکاوا، یکی از مقامات دوکومو که مسئول پروژه مذکور است، می‌گوید که این فناوری حسی ارتباطات انسانی را تقویت می‌کند. این فناوری لمس فیزیکی یک فرد را از طریق یک دستگاه تشخیص می‌دهد، داده‌ها را از طریق پلتفرم شبیه‌سازی رفتار انسان دوکومو به صورت آنلاین ارسال می‌کند، و احساس را توسط دستگاه دیگری برای شخص دیگری بازآفرینی می‌کند.

این فناوری حسی می‌تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد. به عنوان مثال، خریداران آنلاین می‌توانند با استفاده از این فناوری کیفیت پارچه لباسی که می‌خواهند بخرند را لمس کنند و قضاوت کنند آیا دقیقا همان جنسی است که آنها می‌خواهند یا نه.

یکی دیگر از کاربردهای بالقوه این فناوری می‌تواند در عرصه صنایع دستی باشد، به این صورت که اساتید فن با استفاده از این تکنولوژی می‌توانند از راه دور هنر خود را که شامل حرکات لمسی فراوان است به شاگردان خود آموزش دهند. به شیوه‌ای مشابه، پزشکان نیز می‌توانند از طریق این فناوری دانشجویان خود را آموزش دهند.

ایشیکاوا می‌گوید دوکومو قصد دارد از سال آینده این فناوری را بیشتر توسعه دهد به‌طوری که مردم با استفاده از آن بتوانند تجربیات حسی دیگر مثل چشایی و شنوایی را نیز به اشتراک بگذارند.

به گفته وی، از طریق اشتراک‌گذاری کامل احساسات انسانی، این فناوری می‌تواند حتی به پلیس کمک کند تا موارد آزار و اذیت فیزیکی و جنسی را به‌طور دقیق‌تری پیگیری کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم