ماه ممکن است تنها در عرض چند ساعت شکل گرفته باشد
در بررسیهای علمی ماه، تاکنون یکی از معماهای مهم این بوده که چرا ترکیب شیمایی ماه بسیار شبیه زمین است
میلیاردها سال پیش، نسخهای از زمین که با سیارهای که ما امروز میشناسیم بسیار تفاوت داشت، مورد اصابت جسمی فضایی به اندازه مریخ به نام «تِیا» قرار گرفت، و در اثر این برخورد، تنها قمر زمین به وجود آمد.
با این وجود، اینکه ماه دقیقا چگونه شکل گرفت، همیشه معما بوده است، و دانشمندان چندین دهه است که نظریههای مختلف را برای تعیین حقیقت این قضیه آزمایش کردهاند.
عموم نظریهها اینطور ادعا میکنند که خردهسنگهایی که در اثر برخورد تیا با زمین باستانی به وجود آمد، طی چندین ماه یا سال در مدار زمین با تیا ادغام شد و ماه را به وجود آورد. این تاکنون شیوه مورد قبول اکثر کارشناسان بوده است.
اما اخیرا نظریه جدیدی قوت گرفته که میگوید ماه ممکن است تنها در عرض چند ساعت شکل گرفته باشد. بر اساس این نظریه که در پی یک شبیهسازی با ابزارهای پیشرفته مطرح شده است، برخورد تیا با زمین تقریبا بلافاصله ماه را به وجود آورده است.
در بررسیهای علمی ماه، تاکنون یکی از معماهای مهم این بوده که چرا ترکیب شیمایی ماه بسیار شبیه زمین است. نمونههای قمری که دانشمندان توانستهاند در آزمایشگاهها مطالعه کنند، بر خلاف سنگهای مریخ یا جاهای دیگر منظومه شمسی، نشانههای ایزوتوپی بسیار شبیه به سنگهای زمینی را نشان میدهد. بر این اساس، بسیاری از مواد تشکیلدهنده ماه از زمین آمدهاند.
سناریوهای قبلی که بر مبنای آنها تیا پس از برخورد با زمین به مدار میرود و تنها با مقدار کمی مواد زمینی مخلوط میشود، این پدیده را توضیح نمیدهد. در مقابل، نظریه جدید جای بیشتری برای مواد زمینی در شکل گرفتن ماه و بهویژه لایههای بیرونی آن در نظر میگیرد.
هیچکدام از این دو نظریه هنوز اثبات نشدهاند، و تأیید درستی آنها نیازمند تجزیه و تحلیل نمونههای بیشتر ماه است، که قرار است سفینههای مأموریت «آرتمیس» ناسا طی سالهای آینده با خود به زمین بیاورند.
-
آمریکا از ماهوارههای نظامی ژاپن در فضا محافظت میکند
استراتژی دفاعی ژاپن بر اهمیت موشکهای دوربرد و هواپیماهای بدون سرنشین، که همگی به ماهوارهها متکی هستند، تأکید میکند بين الملل -
اخترشناسان کهنترین منظومه خورشیدی را کشف کردند
عنصر اصلی تشکیلدهنده اجرام این منظومه لیتیوم و پتاسیم هستند، که در هیچ یک از سیارات منظومه شمسی ما مشابهی ندارند دانش و تکنولوژی -
طوفان خورشیدی زمان استقرار وایکینگها در کانادا را مشخص کرد
این درختان در زمانی که طوفان خورشیدی سال 993 روی داد، زنده بودند، و تشعشعات طوفان روی حلقههای رشد سالانه درون آنها منعکس شده است گوناگون -
کشف سیارهای که هر یازده روز یک بار دور خورشیدش میچرخد
کوتولههای قرمز کوچکترین و خنکترین نوع ستارگان هستند، و در عین حال بیشترین تعداد ستارگان کیهان را تشکیل میدهند دانش و تکنولوژی