اروپا قصد دارد تولید تراشههای نیمههادی را افزایش دهد
بر اساس ارزیابیها، ساخت یک کارخانه تولید تراشههای مدرن در اروپا حدود بیست میلیارد یورو هزینه دارد
اتحادیه اروپا با هدف کاهش وابستگی خود به تولیدات کشورهای ثالث و افزایش تولید خانگی تراشههای نیمههادی که در بسیاری از فناوریهای مهم امروزی به کار میروند، «قانون تراشههای نیمههادی اروپا» را ارائه کرد.
این تراشهها برای انواع دستگاههای الکترونیکی مث لپتاپ، گوشیهای هوشمند، ابزارهای پزشکی، و خودروهای مدرن ضروری هستند. اروپا قادر است تمام این دستگاهها را تولید کند، اما برای تامین تراشههای آنها به شدت به واردات از آسیا وابسته است.
از زمان آغاز پاندمی کرونا، به دلیل تعطیل شدن صنایع و به مرخصی رفتن عمده کارکنان آنها، جهان دچار بحران کمبود تراشههای نیمههادی شد. این امر باعث شد تا اروپا وابستگی شدید خود به تولیدکنندگان تراشه در آسیا را احساس کند.
اروپا در حال حاضر تنها 10 درصد تراشههای مورد نیاز صنایع خود را تولید میکند. این در حالی است که شرکتهای اروپایی تا سال 1990 مسئول تولید 44 درصد از کل تراشههای نیمههادی در جهان بودند.
«قانون تراشههای نیمههادی اروپا» قصد دارد بخشی از این مشکل را حل کند. هدف از ارائه این قانون دو برابر کردن سهم اتحادیه اروپا در تولید تراشه در بازارهای جهانی تا سال 2030 است.
این قانون قرار است با تمرکز روی گسترش همکاریهای پژوهشی، نوآوری، صرفهجویی و افزایش تولید، اتحادیه اروپا را «رقابتپذیر» و به یک بازیگر جهانی قوی در زمینه نوآوری و فناوری تراشههای نیمههادی تبدیل کند.
اروپا در حال حاضر یکی از قارههای پیشرو در زمینههای تحقیقاتی خاص است. مثلا، کمپانی هلندی «ASML» یکی از تولیدکنندگان اصلی سیستمهای فوتولیتوگرافی برای تراشههای کامپیوتری در سطح جهان است.
با این حال، از آنجایی که ساخت و راهاندازی کارخانههای تولیدی در اروپا بسیار گرانتر از آسیا است، بودجه بسیار زیادی برای افتتاح چنین کارخانههایی لازم است. بر اساس ارزیابیها، ساخت یک کارخانه تولید تراشههای مدرن در اروپا حدود بیست میلیارد یورو هزینه دارد.