واکسن سینوفارم در جلوگیری از عفونت تنها «5 درصد» تاثیرگذار است

این دادهای پزشکی با استناد بر تحقیق روی 380 هزار نفر در شیراز به سرپرستی محسن مقدمی در «مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت» فراهم شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

کامران باقری لنکرانی، وزیر اسبق بهداشت و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران طی نامه‌ای به علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان پزشکی میزان تاثیر واکسن سینوفارم در جلوگیری از عفونت (ابتلا به کرونا) را 5 درصد، تاثیر آن در جلوگیری از بستری 55.8 و تاثیر سینوفارم در جلوگیری از مرگ را 65 درصد اعلام کرد.

این دادهای پزشکی با استناد بر تحقیق روی 380 هزار نفر در شیراز به سرپرستی محسن مقدمی در «مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت» فراهم شده است. همچنین به نهادهای ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و کمسیون بهداشت مجلس ایران ارجاع داده شده‌اند.

باقری لنکرانی درخصوص نامه منتشر شده از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت اظهار داشت: «این پژوهش از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت بر روی 388 هزار نفر در استان فارس برای مقایسه بین دریافت کنندگان دو دز واکسن کرونا و افرادی که واکسن دریافت نکرده‌اند انجام شده است.»

وی ادامه داد: «همزمانی ورودی‌های این تحقیق یکسان نبوده است به طور مثال تحقیق روی واکسن اسپوتنیک زمانی صورت گرفت که هنوز واریانت دلتا وارد کشور نشده بوده است و مطالعه واکسن سینوفارم برای زمانی است که واریانت دلتا وارد کشور شده است. به همین دلیل از این نظر در شرایط یکسانی نبوده‌اند.»

پیشتر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص خاطر نشان کرد که روند سینوفارم ووهان در حال بررسی است و باید نظرات دقیق کارشناسی درباره آن مطرح شود. این که به دروغ به مردم این مباحث را بگویند و این ترس را ایجاد کنند، غیر اخلاقی است و فکر می‌کنم کسانی که نگاه اقتصادی و تاجرمآبانه دارند، پشت این مباحث هستند.

شانه‌ساز گفت: «ما اعلام کردیم که اگر مدارکی در این زمینه ارائه نشود، برای صیانت از آرامش روحی و روانی مردم از نشریه‌ای که این خبر را به دروغ منتشر کرده، حتما شکایت خواهیم کرد.»

تاکنون به‌میزان 55 میلیون دُز واکسن سینوفارم وارد ایران شده و اقشار زیادی از مردم با این واکسن واکسینه شده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم