شمالیترین خشکی زمین کشف شد
جزیره تازه کشفشده بسیار کوچک است، و سی متر قطر و سه متر ارتفاع دارد
دانشمندان، جزیره جدیدی در سواحل شمالی «گرینلند» کشف کردهاند که به گفته آنها شمالیترین خشکی زمین است، که با جابجا شدن صفحات یخ قطبی سر برآورده است.
به گزارش روزنامه «گاردین»، دانشمندان ابتدا تصور کردند به «اوداق» رسیدهاند، که جزیرهای کوچک است که یک تیم دانمارکی در سال 1978 آن را کشف کرد. بعدتر دریافتند مکانی که به آن پا گذاشتهاند، در 780 متری شمال غربی اوداق قرار دارد.
آنها میگویند برای اکتشاف ارضی نرفته بودند، و قصدشان جمعآوری نمونههای گیاهی و جانوری بود. به گفته یکی از دانشمندان: «همه فکر میکردند به اوداق رسیدهایم، و خوشحال بودند. یک حسی مثل کاوشگران قدیمی به آدم دست میدهد، که اول فکر میکردند به جایی رسیدهاند، ولی بعدا میفهمیدند سر از جای دیگری درآوردهاند.»
طی چندین دهه گذشته، ایالات متحده تعداد زیادی سفر اکتشافی برای پیدا کردن شمالیترین خشکی جهان در این منطقه انجام داده است. دنیس اشمیت، کاشف کهنهکار قطب شمال، در سال 2007 یک جزیره مشابه کشف کرد.
جزیره تازه کشفشده بسیار کوچک است، و سی متر قطر و سه متر ارتفاع دارد. سطح این جزیره از ماسه کف دریا و همچنین خاک و سنگ بر جای مانده از حرکت یخچالهای قطبی تشکیل شده است.
دانشمندان میگویند که گرچه این جزیره با تغییرات سطح یخهای شمالی ظاهر شده است، اما ظهور آن نتیجه مستقیم «گرمایش زمین»، که حجم یخچال گرینلند را کاهش داده، نیست.
برخی از ضخیمترین صفحات یخ قطبی دریایی در منطقه شمال گرینلند قرار دارند، گرچه نسبت به زمانی که اوداق کشف شد، ضخامت چهارمتری این صفحات به دو تا سه متر در طول تابستان کاهش یافته است.
به گفته دانشمندان از لحاظ جغرافیای سیاسی، و امکان تعلق به یک کشور خاص – که در اینجا دانمارک باشد که گرینلند متعلق به آن است – خشکی کوچک تازه کشفشده یک جزیره است، چرا که در هنگام مد بالاتر از سطح دریا باقی میماند. با این وجود، این جزایر کوچک معمولا میآیند و میروند.