برخورد ماهواره چینی با یک زباله فضایی روسی
در حال حاضر، نزدیک به 130 میلیون قطعه زباله فضایی، شامل ماهوارههای رهاشده و فضاپیماهای متلاشیشده، سیاره زمین را احاطه کرده است
ماهواره چینی «یونهای» که در ماه مارس امسال به شکلی اسرارآمیز در فضا متلاشی شد، با بقایای یک موشک روسی در مدار زمین برخورد کرده است.
به گزارش روزنامه «بیزنس اینسایدر»، نیروی فضایی ایالات متحده اخیرا فهرست «زبالههای فضایی» خود را با یک سرنخ جدید به روز کرد. به گفته پایگاه اطلاعرسانی این سازمان دولتی آمریکا، «شیء 48078»، که قطعهای از موشک روسی «زنیت-2» است که در سال 1996 به فضا پرتاب شد، با یادداشتی همراه شد مبنی بر اینکه «با یک ماهواره برخورد کرده است».
بر مبنای محاسبات، دقیقا در روز و زمانی که ماهواره یونهای در مدار متلاشی شد، قطعه موشک روسی و ماهواره چینی باید از فاصله یک کیلومتری یکدیگر عبور کرده باشند. با این حال، این فاصلهٔ عبور، حاشیهٔ خطا دارد، و به احتمال بسیار زیاد فاصله حقیقی میان این دو در آن نقطه خاص از فضا صفر بوده است.
هر دو شیء با سرعتی سریعتر از گلوله گرد زمین میگردیدند، و بنابراین هر گونه برخوردی میتوانسته منجر به انفجار شود. این تصادف 37 قطعه شناختهشده زباله فضایی در مدار زمین بر جای گذاشت. با این وجود، این برخورد به نظر نمیرسد که فاجعهبار بوده باشد، چرا که ماهواره یونهای از ماه مارس چندین بار در مدار تغییر مکان داده، که نشان می دهد چین هنوز هم میتواند آن را کنترل کند.
آخرین باری که دو شیء بزرگ در مدار زمین به هم برخورد کردند سال 2009 بود، زمانی که یک ماهواره نظامی رهاشده روسی بر فراز سیبری با یک ماهواره ارتباطاتی برخورد کرد. این برخورد، و یکی دیگر قبل از آن در سال 2007، میزان زبالههای فضایی بزرگ در مدار پایینی زمین را حدود 70 درصد افزایش داد.
در حال حاضر، نزدیک به 130 میلیون قطعه زباله فضایی، شامل ماهوارههای رهاشده و فضاپیماهای متلاشیشده، سیاره زمین را احاطه کرده است. این زبالهها با سرعتی حدود ده برابر یک گلوله در مدار زمین گردش میکنند، که علیرغم اندازه کوچکشان باعث میشود در صورت برخورد با سفینهها و دیگر تجهیزات فضایی فاجعه به بار بیاورند. چنین برخوردی میتواند به مرگ فضانوردان درون فضاپیما منجر شود.
-
ویدیو؛ موشک سرگردان چینی در اقیانوس هند سقوط کرد
از صحرای ربع الخالی سعودی و اردن گذشت و در اقیانوس هند سقوط کرد گوناگون -
احتمال برخورد سیارک «بِنو» با زمین افزایش یافت
برخی سیارکها مدارهای غیرمنظم دارند، که باعث میشود بعضی وقتها از کنار زمین عبور کنند یا حتی به عنوان شهاب سنگ وارد جو زمین شوند دانش و تکنولوژی