فسیل دو گونه جدید دایناسور در چین کشف شد
پرسشی اینجاست که چگونه دایناسوری از آمریکای جنوبی توانسته خود را به چین برساند؟
دانشمندان فسیل دو گونه جدید دایناسوری در شمال غربی چین کشف کردند که قدمتشان در حدود 120 تا 130 میلیون سال است، و به اوایل دوره زمینشناسی «کرتاسه» بازمیگردد که عصر شکوفایی این موجودات غولپیکر بر روی زمین بود.
به گزارش روزنامه «نیویورک پست»، بر اساس پژوهشی که اخیرا در مجلات علمی منتشر شده، دانشمندان در منطقهای از استان سینکیانگ که قبلاً فسیل دایناسور در آن یافت نشده بود موفق به کشف بقایای این دو دایناسور شدند. پیشتر در جاهای دیگر این استان فسیل تروسارهای پرنده، تخمهای سالم، جنینها و قطعات مهرههای نخاعی و قفسه سینه گونههای دایناسوری پیدا شده بود.
محققان آکادمی علوم چین و موزه ملی برزیل این دو گونه تازه یافتشده را «سیلوتایتان سینِسیس» و «هامیتایتان سینکیانگِسیس» نامگذاری کردند. واج «تایتان» در هر دو اسم از ریشه یونانی به معنای «غولپیکر» گرفته شده است.
این دو دایناسور به خانواده اصلی «ساروپاد» تعلق دارند، که جانوارانی گیاهخوار بودند که روی چهار پا راه میرفتند، گردن و دمی بسیار بلند داشتند، و تا به امروز بزرگترین جانورانی هستند که روی خشکی راه رفتهاند. این دو دایناسور تقریباً هماندازه نهنگ آبی هستند، که بین 23 تا 30 متر طول دارد و بزرگترین جانور شناختهشده روی سیاره زمین است.
«سیلوتایتان» که بیش از 20 متر طول دارد، نام خود را از واژه معادل «جاده ابریشم» به زبان چین شمالی، «سیلو» گرفته است. دانشمندان با بررسی مهرههای گردن این دایناسور به این نتیجه رسیدند که متعلق به خانواده ساروپادهایی است که فقط در شرق آسیا زندگی میکردهاند.
«هامیتایتان» 17 متر طول دارد، و نام خود را از ناحیه هامی-تورپان در شمال چین که محل کشف اولیه آن بوده میگیرد. به گفته محققان، این گونه دارای ویژگیهای مشابه ساروپادهای آمریکای جنوبی است. پرسشی که اینجا پیش میآید این است که چگونه دایناسوری از آمریکای جنوبی توانسته خود را به چین برساند؟