آمریکا پس از 20 سال داروی شرکت «بایوژن» برای مقابله با آلزایمر را تایید کرد
نتیجه تحقیقات نشان داده که این دارو تنها روند افول قوای ذهنی بیمار را کند میکند
اداره غذا و دارو در آمریکا، روز دوشنبه 7 ژوئن، پس از 20 سال، استفاده از یک داروی جدید برای مقابله با بیماری آلزایمر را تائید کرد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا، داروی «ادوکانومب» شرکت «بایوژن» را با وجود اختلاف نظر در مورد نتایج آزمایشات بالینی این دارو تأیید کرد.
این نهاد نزدیک به 20 سال، این دارو را تایید نکرده بود.
شرکت «بایوژن»، اعلام کرد که این دارو سالانه 56000 دلار فروخته خواهد شد، این شرکت داروی «ادوکانومب» را با کمک شرکت ژاپنی «ایزای» تولید کرده است.
نتیجه یکی از تحقیقات نشان داده است که این دارو آسیبهای ذهنی ناشی از بیماری آلزایمر را ترمیم نمیکند بلکه تنها روند افول قوای ذهنی بیمار را کند خواهد کرد.
دکتر رونالد پیترسن، متخصص بیماری آلزایمر در بیمارستان «مایو» گفت: «این خبر خوبی برای بیماران مبتلا به آلزایمر است. ما تاکنون درمان اصلاح کننده بیماری را تایید نکرده بودیم.»
این متخصص افزود: «این دارو برای درمان آلزایمر نیست. بلکه این دارو باید روند بیماری را کندتر کند.»
پیترسن گفت: «این روز بزرگی است ولی نباید بیش از حد امیدواری ایجاد کرد.»
داروی ادوکانومب، آمیلوئید را هدف قرار میدهد، همان پروتئینی که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر امکان آسیب رساندن به سلولها و زوال عقل را فراهم میکند.
اداره غذا و داروی آمریکا در وبسایتش نوشت، کنترل و نظارت بیشتر بر این دارو خواهد شد و تولیدکننده داروی آلزایمر باید مطالعات بیشتری را انجام دهد و اگر این دارو موثر نباشد میتوان جلوی عرضه آن در بازار را گرفت.
آلزایمر ششمین علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا است.
دکتر کالب الکساندر محقق دارو که در کمیته مشورتی اداره غذا و داروی آمریکا کار میکند و به تأیید این داروی رأی نداده، گفت: «من متعجب و ناامید هستم.»
او گفت: «یافتن حتی یک دانشمند که با تولید این دارو که شواهد قانع کنندهای ندارد موافق باشد، دشوار است.»
منتقدان تصمیم اداره غذا و داروی آمریکا بر این باور هستند که تائید «ادوکانومب» میتواند بدعتی در راستای صدور مجوز برای داروهایی باشد که همچنان پرسشهای زیادی درباره میزان تاثیرگذاری آنها مطرح است.
شرکت داروسازی «بایوژن» گفت که حدود 1.5 میلیون از بیماران مبتلا به آلزایمر در آمریکا میتوانند از این دارو استفاده کنند.
کارشناسان بازار مالی آمریکا پیشبینی کردند که تأیید این دارو میتواند باعث شود شرکتهای داروسازی بزرگ که تحقیق روی داروی آلزایمر را رها کرده بودند به این عرضه بازگردند.
یکی از کارشناسان گفت: «تخمین میزنیم که این دارو بهطور بالقوه میتواند حدود 10 میلیارد دلار فروش داشته باشد و عرضه موفق آن به بازار میتواند میزان درآمد و سود شرکت بایوژن را کاملاً متحول کند.»
آلزایمر یک بیماری مغزی كه مشخصه آن رو به زوال گذاشتن تدریجی تواناییهای ذهنی است. نوع سریع پیشرونده آن در سنین 36 - 45 سالگی بروز پیدا میكند. نوع تدریجی پیشرونده آن كه در آن علایم به كندی حدوداً در سنین 65 - 70 سالگی آغاز میشود.
-
کشف 13 ژن جدید مرتبط با بیماری آلزایمر
پژوهشگران دانشگاه آمریکایی «هاروارد»، در یک پژوهش، موفق به شناسایی 13 ژن جدید مرتبط با بیماری آلزایمر شدند.به گزارش روزنامه «نیورو ساینس»، پژوهشگران ... اخبار العربيه -
نشانههایی که زنگ خطر آلزایمر هستند
آلزایمر، نوعی بیماری زوال عقل است که معمولا افراد در سن پیری به آن دچار میشوند. آلزایمر، در بازیابی حافظه مشکل ایجاد میکند و با گذشت زمان، بدتر ... بين الملل -
داروی درمان بیماریهای کهولت سن از قبیل آلزایمر در راه است
محققان تورنتو، معتقدند دارویی که میتواند به بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، افسردگی و آلزایمر کمک کند در مرحله آزمایش قرار دارد. این دارو سلول&zwnj ... بين الملل