شرایط بسیار وخیم همسران نیروهای «داعش» در اردوگاههای سوریه
اداره خودمختار شمال و شرق سوریه: واکنش کشورهایی که اتباع آنها در اردوگاههای الهول و روج حضور دارند، بسیار کند است و تناسبی با واقعیت موجود ندارد
با گذشت سالها از فروپاشی گروه تروریستی «داعش» و اعلام پیروزی بر آن در سوریه و عراق و همزمان با هشدارهای بینالمللی درباره حساسیت اوضاع در این دو کشور، اردوگاههای محل سکونت خانواده و بستگان آنها، همچنان موضوع اختلاف میان عراق و سوریه است.
در اردوگاه «روج» واقع در شمال شرق سوریه، زنان و مادرانی که در چادرهای سازمان ملل زندگی میکنند، ضمن بازگو کردن جزییات زندگی روزمره خود، در انتظار روشنشدن سرنوشتشان هستند، آنهم در حالی که هیچ هدفی برای زندگی امثال آنها وجود ندارد.
«وصلتی عجیب»
به گزارش روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط»، داستان همه آنها شبیه به هم است، چرا که پس از فریب خوردن از عناصر «داعش» از طریق اینترنت، قربانی «ازدواجی عجیب» شدند و در نتیجه، تصمیم گرفتند به داعش پیوسته و عواقب آن را تحمل کنند.
به گفته این منابع، اکثر زنان در این اردوگاه، پول کافی برای تامین نیازهای اولیه خود مانند آب آشامیدنی سالم ندارند و از مشکلات بهداشتی و مراقبتهای پزشکی ضعیف، فقدان مشاوره، کمبود آموزش، سوء تغذیه و زندگی در محیط های بسته پشت دیوارها و در برابر دوربینهای نظارتی، رنج میبرند.
همه آنها بر این باورند که مهمترین مانعی که آنها را از بازگشت به کشورهای مبدأ خود باز میدارد، وجود کودکانی است که از تابعیتهای مختلف در سوریه به دنیا آمدهاند.
شماری از این زنان هم میگویند که ایام زندگیشان، تکراری شده و سالهاست دچار سرگشتگی هستند.
برخی دیگر نیز خاطرنشان کردند که سالهاست بدون اطلاع از آینده خود در این اردوگاه بسر میبرند و شرایطشان روز به روز پیچیدهتر میشود.
در مورد کار، برخی از این زنان گفتند که رویاهای آنها تقریباً از میان رفته و تا روشنشدن سرنوشتی متفاوت و بازگشت به رویاهای فراموششده، خود را به برخی از حرفهها سرگرم میسازند. شماری از این زنان از تعبیر «زندگی غیرانسانی» برای توصیف شرایط زندگی خود در اردوگاه استفاده کردند.
یکی از آنها با تایید این که همه تلاشها برای مقایسه زندگی کنونیاش با زندگی قبلی بیفایده است، گفت: «این وضعیت أساسا زندگی نیست تا بتوانم آن را با زندگی قبلی خود مقایسه کنم.»
وضعیت بسیار حساس
از سویی به گفته دو مقام برجسته «اداره خودمختار» شمال و شرق سوریه ناظر بر این اردوگاه، واکنش کشورهایی که اتباع آنها در اردوگاههای الهول و روج حضور دارند، بسیار کند بوده و با خطری که فرزندان عوامل و شبهنظامیان «داعش» ساکن در محیطهای بازداشت کنونی را تهدید میکند، تناسبی ندارد.
این دو مقام مسئول با تاکید بر اینکه برچیدن این اردوگاهها، سالها و چهبسا دههها زمان ببرد، خاطرنشان کردند: مسئولان اردوگاه الهول در الحسکه بارها نسبت به افزایش خشونتها هشدار دادند که پس از ثبت بیش از 150 مورد قتل فقط همین اردوگاه، به سطح بی سابقهای رسیده است.
اردوگاه روج در حومه شهرک المالکیه «دریک» در استان الحسکه واقع شده و حدود 600 خانوار در آن زندگی میکنند.
این اردوگاه حدود 2500 نفر، عمدتاً زنان و کودکان، از جمله پناهجویان عراقی و آوارگان سوری را افزون بر خانوادههای خارجی نیروهای «داعش» از تابعیتهای غربی و عربی در خود جای داده است.
-
فرار 20 عضو «داعش» از زندانی در شمال غرب سوریه پس از وقوع زلزله
زندانیان زندان «راجو» که تحت کنترل جناحهای طرفدار ترکیه است، از شرایط زلزله استفاده کرده و دست به شورش زدند خاورميانه -
هشدار مقام آمریکایی: بقای زندانیان داعشی در سوریه احتمالا به بازگشت این گروه منجر شود
تیموتی بیتس، سرپرست هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا گفت که حدود 4 تا 5 هزار جنگجوی غیرسوری گروه «داعش» هنوز در شرق سوریه نگهداری میشوند خاورميانه -
آمریکا: کشورها باید اتباع داعشی خود را از زندانهای سوریه پس بگیرند
دیدبان حقوق بشر سوریه: تعداد کشتهشدگان درگیری زندان غویران به 330 نفر رسید خاورميانه -
شمار کشته شدگان «داعش» در حمله به زندان حسکه به 220 نفر افزایش یافت
حمله گروه داعش به زندان حسکه باعث آواره شدن هزاران خانواده غیرنظامی از محلههای اطراف مناطق درگیری شد خاورميانه