نقض آتشبس با بکارگیری سلاحهای سبک و سنگین در شمال خارطوم
کاخ سفید به «العربیه»: همراه با شرکا جهت ایجاد سازوکاری برای نظارت بر آتشبس در سودان تلاش میکنیم
یک مقام کاخ سفید شامگاه چهارشنبه 3 خرداد در گفتوگو با «العربیه» اظهار داشت که آتشبس در سودان به طور کلی برقرار است.
او افزود هدف از این آتشبس رساندن کمک به غیرنظامیان است لذا ما با شرکای خود برای ایجاد سازوکاری جهت نظارت بر حسن اجرای آتشبس در سودان تلاش میکنیم.
این در حالی است که خبرنگار «العربیه» در سودان از ادامه درگیریهای پراکنده خشونتآمیز با سلاحهای سبک و سنگین در شمال خارطوم در مجاورت منطقه مهندسین در امدرمان پس از مدت کوتاهی برقراری آرامش نسبی در مناطق خارطوم، خبر داد.
درگیری چهارشنبه در دومین روز از اعلام توافق آتشبس میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع ادامه دارد.
این در حالی است که شاهدان عینی به خبرنگار العربیه در سودان گفتند که دو خلبان یک جنگنده پس از اصابت آن در امدرمان با چتر نجات فرود آمدند.
روز اول توافق آتشبس شاهد نقض پراکنده و درگیری بود و هواپیماهای جنگی بر فراز آسمان خارطوم پرواز کردند.
در همین حال فیلیپو گراندی از کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، امروز چهارشنبه گفت که تا کنون بیش از 300 هزار نفر از سودان به کشورهای همسایه گریختهاند.
گراندی در حساب کاربری خود در «توئیتر» اعلام کرد که بسیاری از پناهجویان فراری از درگیریها در سودان در چند روز گذشته از مرزهای چاد و مصر عبور کردهاند.
او افزود: «کمکهای اهداکنندگان به طرح پاسخ به پناهندگان کم است. ما به منابع بیشتری برای حمایت از کشورهای میزبان پناهندگان نیاز فوری داریم».
این در حالی است که خبرنگار العربیه به نقل از مصطفی تمبور، رئیس جنبش آزادیبخش سودان، اعلام کرد که زنجیره تامین مواد غذایی به طور کامل از شهر زالنجی در ایالت دارفور مرکزی در غرب سودان قطع شده است. رئیس جنبش آزادیبخش سودان اوضاع در مرکز دارفور را فاجعهبار توصیف کرد.
او افزود که این منطقه روز گذشته شاهد جنایات غارت، قتل، آدمربایی بود.
او همچنین اظهار داشت که بهرغم آتشبس در نتیجه تداوم درگیریها بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان تعدادی از افراد کشته و زخمی شدند.
-
درگیریهای پراکنده در خارطوم چند ساعت پس از امضای توافق آتشبس
وزارت خارجه سعودی اعلام کرد که توافق آتشبس، تابع ساز و کار نظارتی خواهد بود که در سطح بینالمللی از حمایت سعودی و آمریکا برخوردار است خاورميانه -
بحران سودان؛ تداوم درگیریها میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم
مقامات سعودی و آمریکا اشاره کردند برای برقراری آتشبس بلندمدت، قرار است مذاکرات جده میان دو طرف ادامه یابد خاورميانه