بحران سودان؛ آغاز مجدد درگیری‌ها در خارطوم به‌رغم توافق آتش‌بس جده

وزیر خارجه آمریکا هشدار داد در صورت نقض آتش‌بس ناقضان از طریق تحریم و روش‌های دیگر تنبیه خواهند شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به‌رغم امضای توافق آتش‌بس توسط ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در روز شنبه گذشته در جده سعودی، نقض این توافق توسط دو طرف منازعه ادامه یافت.

به گزارش خبرنگار «العربیه»، شامگاه چهارشنبه، سوم خرداد جنوب خارطوم، پایتخت سودان و دو شهر بحری و ام‌درمان شاهد درگیری میان طرفین نزاع بود.

Advertisement

تداوم این درگیری‌ها باعث نگرانی پیرامون سرنوشت توافق آتش‌بس جده شده است. پیش از این 12 توافق آتش‌بس میان دو طرف درگیری در سودان نقض شده بودند.

طبق توافق جده، «کمیته نظارت و هماهنگی» پیگیر اجرای آتش‌بس در سودان است.

این کمیته شامل افرادی از دو طرف منازعه سودان و مسئولینی از سعودی و آمریکا است.

با این که سازوکار نظارتی این کمیته اعلام نشده است اما مقامات آمریکایی از بکارگیری برخی ماهواره‌ها برای نظارت بر اجرای توافق جده خبر دادند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم دو روز پیش اشاره کرد که نظارت بر اجرای توافق جده توسط «سازوکارهای نظارتی از راه دور» انجام می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین درباره نقض این توافق از سوی طرفین درگیری سودان گفت: «در صورت نقض آتش‌بس، ناقضان از طریق تحریم و روش‌های دیگر تنبیه خواهند شد.»

درگیری‌ها در خارطوم، پایتخت سودان
درگیری‌ها در خارطوم، پایتخت سودان

تاکید سعودی بر توافق جده

از سویی، سعودی پیوسته بر انجام گفت‌وگو و اجرای توافق جده با هدف حل بحران انسانی در سودان و تسهیل روند کمک‌رسانی بشردوستانه به مردم این کشور تاکید کرده است.

پس از آرامش نسبی در شب اول اجرای توافق آتش‌بس که از روز سه‌شنبه آغاز شد، چندین منطقه خارطوم شب گذشته شاهد ازسرگیری درگیری‌ها بود.

در همین رابطه، طرفین منازعه در بیانیه‌هایی طرف مقابل را به نقض آتش‌بس و آغاز مجدد درگیری‌ها متهم کردند.

نیروهای پشتیبانی سریع اعلام کردند که به‌دلیل حمله هوایی، توپخانه‌ای و زمینی نیروهای ارتش، مجبور به دفاع و واکنش شده است.

ارتش سودان نیز نیروهای پشتیبانی سریع را به حمله به پایگاه‌های هوایی وابسته به ارتش و چندین شهر واقع در غرب خارطوم متهم کرد.

شاهدان هم از سقوط یک جنگنده وابسته به ارتش در ام‌درمان خبر دادند و ویدیوهایی در این رابطه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

سودان از 15 آوریل گذشته شاهد درگیری نظامی میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع است. این درگیری به وخامت بحران انسانی و آواره شدن بیش از 1.3 میلیون شهروند این کشور منجر شده و نگرانی‌هایی را از احتمال گسترش این منازعه به کشورهای همجوار ایجاد کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم