هشدار درباره کاهش شدید ذخایر آبی عراق

عراق که با بحران شدید منابع آبی دست به گریبان است، ترکیه و ایران را به‌دلیل «عدم پایبندی» به توافق‌های بین‌المللی و «تجاوز» این دو کشور به سهم آب عراق خصوصا از طریق سدسازی‌ها مقصر می‌داند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

خالد شمال، سخنگوی وزارت منابع آبی عراق، شنبه 27 اسفند اعلام کرد که این کشور در حال حاضر از کسری «شدید» ذخایر آب، رنج می‌برد.

به گزارش خبرگزاری عراق«واع»، خالد شمال با تاکید بر این که افزایش ذخایر آب با میزان بارندگی در مناطق شمال عراق مرتبط است، خاطرنشان کرد که «نزولات آسمانی در این فصل به اندازه‌ای نبود که به آبگیری سدها کمک کند.»

Advertisement

رودهای دجله و فرات

او همچنین با بیان این که ذخایر آبی عراق به دبی آب رودخانه‌های دجله و فرات از طریق سوریه و ترکیه و انشعابات وارد شده از ایران به این کشور بستگی است، توضیح داد: «بیش از 60 درصد ورودی آب عراق از ترکیه تامین می‌شود ولی آنکارا در تلاش است تا آب‌های دجله و فرات را در سدهای خود محبوس کند.»

شمال در عین حال تاکید کرد که عراق، «دوره‌ای از خشکسالی» را سپری می‌کند.

بحران شدید بی‌آبی

عراق از بحران شدید بی‌آبی رنج برده و در این رابطه، ترکیه و ایران را به‌دلیل «عدم پایبندی» به توافق‌های بین‌المللی و «تجاوز» این دو کشور به سهم آب خود خصوصا از طریق سدسازی‌ها مقصر می‌داند.

کشور «دجله و فرات» اخیرا شاهد کاهش قابل توجه سطح آب این دو رودخانه بوده است و مسئولان عراقی آن را ناشی از سدسازی‌های ایران و ترکیه می‌دانند.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، با توجه به افزایش مداوم دما و کمبود فزاینده آب در هر سال، عراق به یکی از پنج کشور آسیپ‌پذیر جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی تبدیل شده است.

بیش از 3300 خانوار عراقی تا مارس 2022، به‌دلیل تاثیرات آب و هوایی در ده استان در مرکز و جنوب این کشور ناشی از کمبود یا شوری آب یا کیفیت بد آن، مناطق سکونت خود را ترک کردند.

بحران کمبود آب همچنین تولید محصولات کشاورزی در عراق را با مشکل مواجه یا آنها را فاسد کرده است. این بحران، دسترسی به آب آشامیدنی و غذا برای دام‌ها را محدود ساخته و بسیاری از مشاغل مرتبط با کشاورزی را به تعطیلی کشانده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم