سعودی: با کشورهایی که برای نفت ما سقف قیمت تعیین میکنند معامله نمیکنیم
وزیر نفت بر عزم سعودی برای حفظ توافق «اوپک پلاس» برای کاهش تولید تا پایان سال تاکید کرد
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی پادشاهی عربی سعودی، سهشنبه 23 اسفند گفت: «تعیین سقف قیمت برای نفت به ناچار منجر به بیثباتی بازار خواهد شد».
وزیر انرژی سعودی افزود: «با کشورهایی که برای نفت ما سقف قیمت تعیین میکنند معامله نمیکنیم».
به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی «واس»، وزیر انرژی سعودی در مصاحبه با «انرژی انتلجنس» بر عزم ریاض برای حفظ توافق «اوپک پلاس» برای کاهش تولید نفت تا پایان سال جاری تاکید کرد.
وزیر انرژی سعودی گفت: «عوامل زیادی وجود دارد که بر روند بازار تاثیر میگذارد و برآوردها نشان میدهد که اقتصاد جهانی امسال و سال آینده به رشد خود ادامه دهد، اما هنوز درباره سرعت رشد ابهام وجود دارد. چین اخیرا روند بهبودی اقتصادی را پس از مرحله بحران طولانی مدت بیماری همهگیر کووید-19، آغاز کرده است اما با این حال زمان لازم برای بهبودی کامل اقتصادی هنوز مشخص نیست».
او افزود: «بهبود اقتصادی باعث فشار تورمی میشود و این ممکن است بانکهای مرکزی را وادار کند تا تلاش خود را برای کنترل تورم تشدید کنند.»
او ادامه داد، تنها اقدامی که میتوان در چنین شرایطی دنبال کرد حفظ توافق اکتبر گذشته در اوپک پلاس است.
شاهزاده عبدالعزیز در خصوص معرفی مجدد لایحه «نوپک» گفت: «تفاوت زیادی بین لایحه نوپک و گسترش تعیین سقف قیمت وجود دارد، اما تأثیر احتمالی آن بر بازار نفت مشابه است، چرا که چنین سیاستهایی خطرات جدیدی را به همراه دارد و این طرح باعث ابهام بیشتر آن هم در زمانی که ما به وضوح و ثبات بیشتری نیاز داریم، میشود».
او اظهار داشت: «باید مجدداً بر دیدگاه خود که در ماه آگوست و سپتامبر بیان کردم، تاکید کنم زیرا اینگونه سیاستها بیثباتی و نوسانات بازار را تشدید میکند و این امر بر صنعت نفت تأثیر منفی میگذارد، از سوی دیگر، اوپک پلاس تمام تلاش خود را کرده و به ثبات و شفافیت بالا در بازار نفت به ویژه در مقایسه با سایر بازارهای کالایی شده است».
وزیر نفت سعودی گفت: «در پیشنویس لایحه «نوپک» اهمیت ذخیره ظرفیت تولید و پیامدهای نداشتن این ذخیره در بازار نفت لحاظ نشده است. این لایحه همچنین سرمایهگذاری در ظرفیت تولید نفت را تضعیف میکند و باعث کاهش شدید عرضه جهانی نسبت به تقاضا در آینده میشود که تاثیر آن در سراسر جهان هم در کشورهای تولیدکننده و هم مصرفکننده و در صنعت نفت محسوس خواهد بود. لذا این وضعیت بر تعیین سقف قیمت چه بر یک کشور یا گروهی از کشورها، چه برای نفت یا هر کالای دیگری که تحمیل شود، تاثیر خواهد گذاشت زیرا منجر به واکنش نامطلوب به صورت فردی یا جمعی با پیامدهای غیرقابل قبولی میشود که نوسانات و بیثباتی زیاد در بازارها را بوجود میآورد».
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان در پایان این مصاحبه گفت: «بنابراین اگر سقف قیمتی برای صادرات نفت پادشاهی سعودی در نظر گرفته شود، به هیچ کشوری که برای عرضه ما سقف قیمت بگذارد، نفت نمیفروشیم و تولید نفت را کاهش میدهیم و اگر کشورهای دیگر نیز همین اقدام را انجام دهند، تعجب نخواهم کرد».
او با اشاره به رشد اقتصاد جهانی در سالهای آینده گفت: «ما در سعودی به طور فعال وارد عمل شدهایم تا ظرفیت تولید خود را تا سال 2027 به 13.3 میلیون بشکه در روز افزایش دهیم و کار روی این توسعه هم اکنون در مرحله مهندسی است و انتظار میرود اولین افزایش تولید این توسعه در سال 2025 اجرایی خواهد شد».