شمار لبنانیهای برزیل بیشتر از جمعیت لبنان است
در حالی که لبنانیها بسیاری مواقع در برزیل حاکم بودهاند، خود لبنان بعضا سالها بدون دولت و ریاستجمهوری گذرانده است
به گفته وزارت خارجه برزیل، بین 7 تا 10 میلیون نفر لبنانیتبار شهروند برزیل هستند، که به این معناست که تعداد لبنانیهای برزیل بیشتر از خود لبنان است که زیر 7 میلیون نفر جمعیت دارد.
از اواخر دهه 1870، حدود صد و پنجاه هزار نفر از مناطق شرق مدیترانه، که در آن زمان تحت حکومت امپراطوری عثمانی بود و بعد از جنگ جهانی دوم به کشورهای سوریه و لبنان تبدیل شد، به برزیل مهاجرت کردند.
به گفته کارشناسان، ناسازگاری با سیاستهای فرهنگی و اقتصادی حکام عثمانی بزرگترین دلایل این مهاجرت جمعی عربزبانان مسیحی و مسلمان به آن سوی دنیا بود. برزیل که در آن زمان تازه در حال صنعتی شدن و توسعه شهرنشینی کرده بود، با آغوش باز پذیرای مهاجران سراسر جهان از جمله لبنانیها شد.
این مهاجران عربزبان و اعقاب آنها در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم روزنامهها و کتابهای عربی بسیاری در برزیل منتشر کردند، بهطوری که برزیل به یکی از مراکز مهم جنبش مشهور «النهضه» یا «رنسانس عربی» در آن سالها تبدیل شد.
بسیاری از مهاجران لبنانیتبار برزیل، به توسعه لبنان کمک مالی میکردند یا به امور خیریه همچون تاسیس مدارس و بیمارستانها و کتابخانهها کمک میکردند. لبنانیتبارها همچنین در برزیل از بانیان امور خیریه بودند. بیمارستان سوری-لبنانی و باشگاه ورزشی مونته لیبانو، هر دو در ایالت سائوپائولو، از نمودهای ماندگار کارهای خیریه لبنانیتبارها در برزیل است.
لبنانیتبارها یکی از جوامع مهم در تولید سیاستمدار در آمریکای جنوبی و به ویژه برزیل بودهاند، و برخی از مشهورترین سیاسمتداران برزیلی اصلیتی لبنانی داشتهاند. میشل تمر، رئیسجمهوری پیشین برزیل، پائولو مالوف، فرماندار اسبق سائوپائولو، و فرناندو حداد، شهردار اسبق سائوپائولو همه لبنانیتبار بودند.
چنانکه برزیلیهای لبنانیتبار به شوخی میگویند، در حالی که لبنانیها بسیاری مواقع در برزیل حاکم بودهاند، خود لبنان بعضا سالها بدون دولت و ریاستجمهوری گذرانده است.