اسرائیل 10 مقام نظامی را در پی افشای اطلاعات محرمانه حمله به ایران بازجویی کرد
روزنامه «والاستریت ژورنال» در یک افشاگری، به نقل از برخی منابع منطقهای، از حمله دریایی اسرائیل علیه ایران خبر داده بود
پس از آنکه روزنامه «والاستریت ژورنال»، سال گذشته اطلاعاتی را درباره نقش اسرائیل در حمله علیه دستکم 12 کشتی ایرانی منتشر کرد، تلآویو تحقیقاتی را در زمینه منبع این افشاگری آغاز کرده و در جریان آن، علاوه بر بازجویی از 10 مقام نظامی این کشور، ارتباطات بیش از 1200 سرباز ارتش را نیز مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روزنامه «جروزالمپست»، ارتش اسرائیل به دادستانی کل این کشور اطلاع داده است، از بین 1200 سربازی که از این اطلاعات محرمانه مطلع بودند، تنها حدود 450 نفر توافقنامه عدم افشای مدارک محرمانه را امضا کرده بودند.
جروزالمپست به نقل از سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل نوشته است: «حدود یک سال پیش گزارش شد که اطلاعات مربوط به یک عملیات نظامی در یک کشور دشمن، پیش از اینکه آغاز شود، به رسانههای خارجی درز کرده بود.»
سخنگوی ارتش اسرائیل در ادامه تصریح کرد: «بهدنبال آن، بلافاصله تحقیقاتی امنیتی آغاز شد تا منبع این افشاگری شناسایی شده و اطمینان حاصل شود که آیا این منبع از درون ارتش اسرائیل بوده است یا خیر.»
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارش خود به نقل از برخی مقامات آمریکایی و منطقهای خبر داده بود، اسرائیل از سال 2019، دستکم 12 نفتکش ایرانی را در مسیر خود به سوریه مورد هدف قرار داده است.
بر اساس این گزارش، اسرائیل در این عملیاتها از تسلیحات مختلفی مانند مینهای دریایی استفاده کرده است.
والاستریت ژورنال هیچگاه مدعی نشد که این اطلاعات را از منبعی اسرائیلی دریافت کرده است.
دادستانی اسرائیل با برآورد میزان خطری که درز این اطلاعات علیه امنیت ملی این کشور ایجاد کرده بود خاطرنشان کرد، برخلاف هشدار ارتش، شواهدی مبنی بر آسیب این افشاگری به امنیت ملی اسرائیل مشاهده نمیشود.
ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد، بهرغم پایان این تحقیقات امنیتی، موفق به شناسایی منبع این افشاگری نشده است.
حدود یک ماه پیش از انتشار گزارش والاستریت ژورنال، روزنامه «نیویورک تایمز» خبر داد که اسرائیل به آمریکا درباره مسئولیت این کشور در حمله به کشتی ایرانی «ساویز» اطلاع داده است.
افشای چنین اطلاعاتی باعث خشم مقامات نظامی وقت اسرائیل شد و آنها در این زمینه خواستار آغاز تحقیقات امنیتی شدند.
کشتی «ساویز» که وابسته به سپاه پاسداران بود، در عملیات جاسوسی و ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی به حوثیهای یمن نقش اساسی داشت و 6 آوریل 2021، در دریای سرخ مورد حمله کماندوهای اسرائیلی قرار گرفت.