مقتدی صدر پس از دیدار با قاآنی بر تشکیل«دولت اکثریت ملی» تاکید کرد

پیام قاآنی به مسعود بارزانی: تشکیل دولت جدید در عراق بدون مشارکت اعضای هیأت هماهنگی، تهدیدی علیه امنیت ملی ایران است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

همزمان با ادامه بحران سیاسی جاری در عراق و بروز اشکال در روند انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور و همچنین توقف رایزنی‌های مربوط به تشکیل کابینه، مقتدی صدر، روحانی شیعی و رهبر جریان صدری و ائتلاف پیروز در انتخابات پارلمانی اخیر عراق اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران را به حضور پذیرفت.

به گزارش خبرگزاری عراق(واع)، این ملاقات که سه‌شنبه 8 فوریه در مقر صدر در شهر نجف صورت گرفت، در چارچوب دیدارهای قاآنی در 17 ژانویه در بغداد برای ایجاد هماهنگی و پر کردن شکاف‌ها در میان طیف‌های شیعی موثر در تصمیم‌سازی سیاسی در عراق قرار دارد؛ بویژه که مقتدی صدر و فراکسیون او بر مبنای انتخابات پارلمانی عراق، گسترده‌ترین فراکسیون نمایندگان را در مجلس جدید عراق تشکیل می‌دهند.

Advertisement

این خبرگزاری افزود که صدر، شامگاه سه‌شنبه 8 فوریه پس از دیدار با قاآنی، در توییتی مجددا بر شعار خود مبنی بر تشکیل «دولت اکثریت ملی» در عراق تاکید کرد.

به‌ گزارش منابع «العربیه» مقتدی صدر سه‌شنبه 8 فوریه در ملاقات با اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس در نجف نامه‌ای از علی خامنه‌ای، رهبر ایران دریافت کرد که در آن بر ضرورت اتحاد میان نیروهای موسوم بیت سیاسی شیعی و حرام بودن تفرقه میان اعضای این بیت تحت هر شرایطی تاکید شده است.

به‌ گفته منابع «العربیه» مقتدی صدر نیز از طریق قاآنی برای خامنه‌ای پیامی فرستاده که در آن تاکید شده دولت جدید عراق با مشارکت طرف‌هایی از هیأت هماهنگی و نه کل آنها در اشاره به مخالفت او با پیوستن نوری المالکی تشکیل می‌شود و در توییتی بر تشکیل «دولت اکثریت ملی» تاکید کرد.

منابع «العربیه» همچنین گزارش دادند که اسماعیل قاآنی پیامی نیز به مسعود بارزانی، رهبر حزب دمکرات اقلیم کردستان عراق منتقل کرده که در آن تاکید شده تشکیل دولت در عراق بدون مشارکت اعضای هیأت هماهنگی وابسته به تهران، تهدیدی علیه امنیت ملی ایران است.

به گفته کارشناسان مسائل عراق، سفر قاآنی و دیدار او با مقتدی صدر در این برهه حساس به احتمال بسیار بالا ناشی از افزایش تنش میان صدر و برخی از احزاب وفادار به ایران و وابسته به هیئت هماهنگی در چند روز گذشته بوده است، به ویژه پس از توافق ماه گذشته صدر با ائتلاف «تقدم» (سنی) به رهبری محمد الحلبوسی که راه را برای انتخاب او به عنوان رئیس پارلمان عراق برای دومین بار هموار کرد.

اعلام نامزدی‌ها از چهارشنبه 9 فوریه

همزمان و در پی عدم مشارکت صدر و فراکسیون او در جلسه روز گذشته پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهوری جدید در پی تعلیق نامزدی هوشیار زیباری، نامزد حزب دموکرات کردستان برای این انتخابات از سوی دادگاه فدرال عراق، پارلمان این کشور سه‌شنبه 8 فوریه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که باب نامزدی برای منصب ریاست جمهوری از فردا چهارشنبه 9 فوریه، مجددا باز خواهد شد.

همزمان هر دو حزب کردی، پایبندی‌شان را به نامزدهای خود اعلام کردند که نشان می‌دهد موانع و اختلاف نظرهایی که مانع از تامین حد نصاب جلسه دیروز پارلمان شده بود، همچنان پابرجاست.

در این رابطه فیان صبری، رئیس فراکسیون حزب دمکرات کردستان در مجلس، سه‌شنبه بار دیگر تاکید کرد که هوشیار زیباری، همچنان تنها نامزد این حزب است و تکلیف دادخواست‌های مربوط به او تا دو روز آینده روشن خواهد شد زیرا هیچ شبهه قانونی علیه زیباری وجود ندارد.

اتحادیه میهنی کردستان نیز به نوبه خود اعلام کرد که برهم صالح، رئیس جمهور کنونی، تنها نامزد این حزب است.

شایان ذکر است که مناقشات مزمن میان دو حزب کردی از یک سو و همپیمانان آنها از سوی دیگر، روز گذشته مانع از رسیدن به حد نصاب برای تشکیل پارلمان شد، زیرا از مجموع 329 نماینده تنها 58 نماینده حضور داشتند که کمتر از یک سوم نمایندگان برای تامین حدنصاب لازم برای انتخاب رئیس جمهوری بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناظران و تحلیلگران به اتفاق آرا بر این باورند که به تعویق انداختن نشست پارلمان، صحنه سیاسی عراق را پیچیده‌تر می‌کند، چرا که در قانون اساسی عراق، رئیس‌ جمهوری است که معمولا 15 روز پس از انتخاب خود، نخست‌وزیر را که نامزد بزرگترین ائتلاف در پارلمان است، تعیین می‌کند. این در حالی است که نیروهای سیاسی تاکنون نتوانسته‌اند ائتلافی تشکیل دهند یا بر سر نام نامزدی برای پست نخست‌وزیری جدید به عنوان جانشین مصطفی الکاظمی، نخست وزیر کنونی به توافق برسند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم