بلینکن: حوثی‌ها از سفارت آمریکا خارج شده و همه کارمندان یمنی را آزاد کنند

لیندرکینگ: با کاردار سفارت خود در صنعا تماس می‌گیریم و آزادی همه کارمندان یمنی این سفارت‌خانه را پیگیری می‌کنیم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای گفت که واشینگتن بازداشت کارمندان یمنی سفارت آمریکا در صنعا، پایتخت یمن را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری این افراد است.

در این بیانیه که جمعه 19 نوامبر منتشر شد، به بازداشت ده‌ها نفر از شهروندان یمنی به همراه اعضای خانواده‌‌شان اشاره شده است. به گفته آمریکا، این افراد پس از بسته‌شدن سفارت این کشور در سال 2015، به صورت موقت با آمریکا همکاری می‌کردند.

این بیانیه در ادامه می‌گوید دلیل بازداشت و بدرفتاری حوثی‌ها با این افراد، همکاری موقت آن‌ها با این سفارت بوده است.

سفارت آمریکا در سال 2015 پس از تصرف پایتخت یمن توسط حوثی‌ها بسته شد، اما برخی از کارمندان محلی یمنی همچنان به فعالیت از خانه یا نگهبانی از ساختمان‌های آن ادامه دادند.

آنتونی بلینکن در این بیانیه تصریح کرد: «حوثی‌ها باید بدون هیچ‌گونه آسیبی فوراً همه کارمندان یمنی سفارت‌خانه را آزاد کنند. همچنین آن‌ها باید از این سفارت خارج شده، اموال ضبط‌شده را بازگردانند و به تهدید‌های خود پایان دهند.»

تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن نیز تعرض حوثی‌ها به سفارت ایالات متحده در صنعا را محکوم کرد.

تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن
تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن

لیندرکینگ در این زمینه گفت: «بازداشت کارمندان یمنی و تعرض آشکار به سفارت ما قابل قبول نیست. با کاردار سفارت خود تماس می‌گیریم و آزادی همه کارمندان یمنی این سفارت‌خانه را پیگیری می‌کنیم.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پنج‌شنبه 18 نوامبر، در بیانیه‌ای حمله شبه‌نظامیان حوثی به سفارت آمریکا در صنعا و بازداشت ده‌ها کارمند یمنی را به شدت محکوم کرد.

اعضای این شورا خواستار خروج فوری همه نیروهای حوثی از این محوطه و آزادی بی‌درنگ و ایمن افراد بازداشتی شدند.

در این بیانیه به اصول اساسی مندرج در کنوانسیون 1961 وین درخصوص روابط دیپلماتیک و همچنین کنوانسیون 1936 وین درخصوص روابط کنسولی نیز اشاره شده است.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در این بیانیه، ممنوعیت هجوم و تعرض به دارایی‌های دیپلماتیک، عدم تعرض به ساختمان‌های سفارت‌خانه و مصونیت آن‌ها از تفتیش، ممنوعیت توقیف فعالیت‌ها و عدم اشغال آن را یادآوری کردند.

آن‌ها در این بیانیه بر لزوم احترام و حفاظت از اماکن و دارایی‌های هیئت دیپلماتیک که به صورت موقت فراخوانده شده‌اند، تأکید کردند.

شبه‌نظامیان حوثی وابسته به ایران، پیشتر به سفارت آمریکا در خیابان «شرایتون» شهر صنعا حمله کرده بودند. همزمان با این هجوم، شماری از کارمندان محلی و نگهبانان ساختمان سفارت نیز بازداشت شدند.

منابع محلی نیز در این زمینه گفته‌اند که شبه‌نظامیان حوثی، با حمله به محوطه سفارت آمریکا، مقدار زیادی از تجهیزات و لوازم این سفارت‌خانه را غارت کردند.

نیروهای حوثی در ابتدا 22 نفر از کارمندان این سفارت که بیشترشان از پرسنل نگهبانی این مرکز بودند را ربودند. آن‌ها پس از حدود سه هفته، سه کارمند دیگر این سفارت‌خانه را بازداشت کرده و در آخرین اقدام پیش از حمله به سفارت‌خانه، دو نگهبان دیگر سفارت را هم دستگیر کردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم