15 کشته و ده‌ها زخمی در تظاهرات علیه حکومت نظامیان در سودان

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بار دیگر خواستار بازگرداندن عبدالله حمدوک به قدرت شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

منابع پزشکی سودانی، پنج‌شنبه، 18 نوامبر اعلام کردند، در جریان تظاهرات علیه حکومت برآمده از نظامیان که روز گذشته در خارطوم و دیگر شهرهای این کشور، دست‌کم 15 معترض به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

در همین راستا، ترزا لوکن، سفیر نروژ در خارطوم بر اهمیت مشارکت نيروهای سياسی- مىنی با نظامیان در ساختار حكومت سودان تاکید کرد.

سفیر نروژ در مصاحبه اختصاصی با «العربیه» گفت که تلاش‌های بی‌وقفه طرف‌های بین‌المللی برای حل این بحران همچنان ادامه دارد. او تاکید کرد که تنها راه برون رفت از این بحران گفت‌وگوی میان دو طرف سیاسی- مدنی و نظامیان است.

او با تاکید بر اینکه تنها راه حل، بازگشت حمدوک است، افزود: «طبق تجربه‌ام دولت هر کشوری بر اساس واقعیت سیاسی و شرایط آن کشور تشکیل می‌شود. بنابرین کشور سودان در این مورد منحصر به فرد نیست، ارتش و دولت مدنی این کشور هیچ کدام بدون دیگری موفق نمی‌شوند، بنابراین تنها راه برون رفت از این بحران، گفت‌وگوی سازنده مبتنی بر بازگشت عبدالله حمدوک به سمت خود است».

این تحولات پس از آن صورت گرفت که روز گذشته گروه‌های سیاسی - مدنی مخالف ژنرال عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت در سودان، تظاهرات بزرگی در خارطوم و دیگر شهرهای این کشور برگزار کردند.

تظاهرات که با هماهنگی اتاق مشترک موسوم به «میلیون‌ها هوادار دولت غیرنظامی» که از طیف‌های مختلف سیاسی - مدنی مخالف حکومت نظامیان در سودان تشکیل شده است، در خیابان‌های «فرودگاه، الاربعین و الموسسه» برگزار شد. به گفته منابع محلی این تظاهرات ابتدا مسالمت آمیز آغاز شد اما با محاصره تظاهرکنندگان به وسیله نیروهای امنیتی و شلیک گاز اشک‌آور به خشونت کشیده شد. منابع پزشکی از کشته شدن 15 معترض و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر خبر دادند.

قطع شبکه اینترنت در سودان

«نت بلاکس» شبکه نظارت بر اینترنت، روز گذشته قطعی کامل اتصالات اینترنت در سودان را تأیید کرد. این شبکه از طریق حساب رسمی خود در توییتر نوشت، قطعی اینترنت تلفن‌های همراه در سودان به صورت پیوسته از 23 روز پیش آغاز شده است.

اعتراضات فعالان سیاسی - مدنی سودان همزمان با ادامه تلاش‌های بین‌المللی برای حل بحران سیاسی این کشور صورت می‌گیرد.

این تلاش ها پس از 25 اکتبر گذشته (2021) روزی که ژنرال البرهان انحلال دولت و شورای حاکمیت و تعلیق برخی مفاد سند قانون اساسی را اعلام کرد، آغاز شد. او پس از اعلام این وضعیت اقدام به بازداشت تعدادی از رهبران سیاسی- مدنی و برخی وزرا و مقامات دولت انتقالی کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم