پیام شبهنظامیان عراقی: مشارکت در تشکیل دولت یا ایجاد هرج و مرج
لهیب هیگل، کارشناس عراقی میگوید، سوءقصد نافرجام به مصطفی الکاظمی به ضرر گروههای وابسته به تهران تمام شد
بازتاب سوءقصد نافرجام به مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق که در سحرگاه یکشنبه گذشته اتفاق افتاد همچنان بر صحنه سیاسی این کشور به ویژه بر روند تشکیل دولت آینده سایه افکنده است.
شبهنظامیان وابسته به ایران که در انتخابات پارلمانی اخیر عراق شکست جبرانناپذیری را متحمل و از صحنه سیاسی به حاشیه رانده شدند در تلاشند تا دیدگاه و مواضع خود را به زور بر صحنه سیاسی تحمیل کنند، این گروهها به رغم شکست فاحش در انتخابات و برغم توصیههای اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس در سفر اخیر او به بغداد که بر اساس منابع «العربیه» از آنها خواسته بود تا آرامش خود را حفظ کنند، همچنان برای ادامه مشارکت تحمیلی در حکومت یا ایجاد هرج و مرج در این کشور اصرار میورزند.
این د رحالی است که اغلب ناظران سیاسی بر این باورند که هدف قرار دادن خانه الکاظمی در منطقه سبز در مرکز بغداد، افزایش سطح تهدید شبهنظامیان وابسته به ایران برای نهادهای رسمی دولت عراق را روشن میکند.

حمدی مالک، کارشناس امور شبهنظامیان در «موسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک»، در مصاحبه با روزنامه «وال استریت»، در اینباره میگوید، شبهنظامیان مورد حمایت ایران پیام بسیار واضحی را به دولت و ملت عراق به این معنا ارسال کردند که اگر در تشکیل دولت اجازه مشارکت به آنها داده نشود، کشور را به سوی هرج و مرج خواهند کشید.
احسان الشمری، رئیس مرکز «اندیشه سیاسی عراق» از بغداد، در این مورد، گفت که به نظر میرسد اسماعیل قاآنی کنترل برخی از گروهها و جناحهایی مسلح وابسته به تهران را از دست داده است».

نتایج معکوس سوءقصد نافرجام
لهیب هیگل، تحلیلگر ارشد عراق در «گروه بینالمللی بحران» که در بلژیک مستقر است، معتقد است که هجوم پهپادی شبهنظامیان وابسته به تهران به منزل الکاظمی نه تنها به نفع این شبه نظامیان نبوده بلکه به زیان آنها تمام شد.
نه تنها این کارشناس ارشد بلکه تعداد دیگری از ناظران اوضاع عراق در واشنگتن نیز تلاش سوءقصد نافرجام به الکاظمی را به ضرر ایران دانسته و نتایج آن اقدام را معکوس تلقی کردند. به گفته ناظران این هجوم انگیزه جدیدی به الکاظمی خواهد داد تا شاید برای تحکیم نهادهای دولتی در کشورش به دوره دوم نخست وزیر نیز برسد.

نشست «هیأت هماهنگی»
با این حال، نتیجه نشست «هیأت هماهنگی» که روز چهارشنبه با حضور رئيس جمهوری، نخست وزیری و رئیس شورای عالی قضایی و تعدادی از رهبران احزاب سیاسی عراقی برگزار شد، ممکن است نشان دهنده پیچیدگی اوضاع سیاسی آینده این کشور باشد.
مسئولان سه قوه عراق در جریان این نشست درباره یافتن راهحلهای قانونی به منظور حل بحران «نتایج انتخابات» موافقت کردند.
آنچه از این توافق بر میآید شاید نشانه از عقبنشینی دولت الکاظمی دانست که پیشتر اعلام کرده بود، که نتایج انتخابات صحیح بوده و این نتایج تغییر ناپذیر خواهد بود.
این نشست سوءقصد به الکاظمی را به شدت محکوم کرده و مقرر شد که تحقیقات در اینباره تکمیل شود.
گفتنی است که مقامات امنیتی عراق و منابع نزدیک به گروههای مسلح پیشتر به رویترز گزارش داده بودند که الکاظمی توسط یکی از شبهنظامیان وابسته به تهران که ممکن است عصائب اهل الحق یا کتائب حزبالله باشد، هدف قرار گرفته است.