دیدار هیئتهای میانجی با حمدوک و البرهان در خارطوم
شامگاه چهارشنبه، نشستی با حضور شماری از چهرههای سیاسی «جبهه انقلاب» و «نیروهای آزادی و تغییر» برگزار شد
بهرغم تلاشهای داخلی و میانجیگریهای بینالمللی و منطقهای، بحران سیاسی در سودان بدون هیچگونه پیشرفتی برای یافتن راه حل جهت خروج از بنبست ادامه دارد.
منابع «العربیه»، پنجشنبه، 11 نوامبر، خبر دادند که عبدالله حمدوک، نخستوزیر سودان، عصر چهارشنبه، در دیدار با هیئت میانجیگری سیاسی، تصریح کرد که هر گونه همکاری با نظامیان باید با مشورت، هماهنگی و اجماع نیروهای سیاسی انقلاب صورت بگیرد.
گسترش اختیارات مجلس حاکمیت
این منابع گفتند که هیئت میانجی میان نظامیان و نیروهای سیاسی به حمدوک پیشنهاد سمت عضویت در شورای حاکمیت را داده است، اما نیروهای سیاسی بر بازگشت او بهعنوان رئیس دولت آینده به جایگاه نخستوزیری اصرار داشتند.
علاوه بر این، اطلاعات رسیده حاکی از آن است که نظامیان میکوشند اختیارات شورای حاکمیتی را افزایش دهند تا اختیارات اجرایی به آنها داده شود اما این پیشنهاد، از سوی نیروهای سیاسی رد شده است. نیروهای سیاسی و مدنی استدلال میکنند اگر اختیارات شورای حاکمیت افزایش یابد آنگاه ممکن است نظام پارلمانی به نظام ریاستی تبدیل شود و این مغایر با مفاد قانونی در «سند قانون اساسی» مورد توافق بین طرفین است.
ابتکارات و میانجیهای متعدد
این منابع همچنین گفتند که دیدگاههای دو طرف گاهی به همدیگر نزدیک و سپس از همدیگر دور میشود، اما شمار زیاد میانجیها و تعدد ابتکارات برخی شخصیتها، دستیابی به راه حل را به تاخیر انداخته است.
گفتنی است، که شامگاه چهارشنبه، نشستی با حضور شماری از چهرههای سیاسی «جبهه انقلاب» و «نیروهای آزادی و تغییر» برگزار شد.
منابع العربیه گفتند که هیئت مذکور پس از دیدار با حمدوک، دیدار دیگری با البرهان داشته است.
حمدوک پیش از این فضل الله برمه ناصر، یوسف محمد زین و حیدر الصافی را از شورای مرکزی آزادی و تغییر ومالک عقار، الهادی ادریس، الطاهر حجر و منی مناوی از جبهه انقلاب و جنبش مبارزات مسلحانه و نیز یاسر العطا و عبدالرحیم دقلو از مؤلفه نظامی به عنوان میانجی بین او و البرهان تعیین کرد.
او همچنین از برخی شخصیتهای ملی و حقوقی مانند اندیشمند سودانی الشفیع خضر و کارشناس حقوقی مانند، نبیل ادیب و مضوی ابراهیم دعوت به عمل آورد.
گفتنی است که سودان از 25 اکتبر تا کنون در یک بحران سیاسی میان نیروهای سیاسی و نظامیان این کشور به سر میبرد. این دو جریان مدنی و نظامی پس از سرنگونی رژیم عمر البشیر از 11 آوریل 2019 بهطور مشترک قدرت را در دست گرفته بودند. اما دوشنبه 25 اکتبر، البرهان، انحلال دولت و شورای حاکمیت را اعلام و وضعیت فوقالعاده در کشور برقرار کرد. به دنبال آن ارتش پس از اعلام حکومت نظامی در خارطوم، عبدالله حمدوک، نخستوزیر، شماری از اعضای کابینه او و برخی از رهبران احزاب و فعالان سیاسی را بازداشت کرد.
این اقدامات از سوی سازمان ملل متحد و بسیاری کشورها بهویژه آمریکا مورد انتقاد شدید قرار گرفت و ایالات متحده در اقدامی تنبیهی تمام کمکهای خود به سودان را متوقف کرد.