آزمایش موشکی آمریکا در واکنش به تهدیدهای دریایی ایران
برخی از کشتیهای جنگی حاضر در این رزمایش همچنین تمرین تیراندازی با تسلیحات سبک انجام دادند
نیروی دریایی ایالات متحده فاش کرد که در واکنش به تهدیدهای سپاه پاسداران ایران علیه امنیت کشتیرانی بینالمللی در منطقه خلیج، اقدام به رزمایشی شامل شلیک موشکهای هدایتشونده کرده است.
به گزارش وبگاه «تاریخ جنگ»، این رزمایش که در آن یک ناوگان آمریکایی متشکل از تعدادی ناوشکن و رزمناو شرکت داشتند، طی روزهای 4 تا 6 نوامبر 2021 در «سواحل ایران» برگزار شد.
در این رزمایش، نیروی دریایی آمریکا اقدام به شلیک چند «ام.ک-60 گریفین» کرد، که یک سامانه موشکی زمین به زمین است که برای دفاع از شناورهای آمریکایی در برابر قایقهای کوچک ازدحامکننده مشابه قایقهای تندروی سپاه طراحی شده است.
برخی از کشتیهای جنگی حاضر در این رزمایش همچنین به منظور «آزمایش مهارت و آمادگی خدمه»، تمرین تیراندازی با تسلیحات سبک انجام دادند.
نیروی دریایی آمریکا در دسامبر 2019 نیز رزمایش مشابهی انجام داده بود. در آن زمان، فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده چند موشک هدایتشونده گریفین در منطقه عملیاتی ناوگان پنجم ایالات متحده شلیک کرد.
به گفته وبگاه «تاریخ جنگ»، رزمایش حاضر تنها چند روز پس از آن انجام شد که قایقهای تندرو سپاه پاسداران ناوشکن آمریکایی حامل موشکهای هدایتشونده «یو.اس.اس سالیوانز» و نفتکشی با پرچم ویتنام را به شیوهای تهدیدآمیز مورد محاصره دریایی قرار دادند. نیروهای سپاه سپس با بالگرد روی نفتکش فرود آمده و آن را به سوی آبهای ایران بردند.
The amphibious assault ship @USSEssex_LHD2 transits the #GulfofOman, Nov. 9. Essex and the @11thmeu are deployed to the @US5thFleet area of operations in support of naval operations to ensure #maritimestability and security in the Central Region pic.twitter.com/Qyfg3UHcQb
— U.S. Central Command (@CENTCOM) November 10, 2021
دولت ایران مدعی شد که این نفتکش را برای «محافظت» از آن در برابر «دزدی دریایی نیروی دریایی آمریکا» توقیف کرده است. مقامات نیروی دریایی آمریکا این ادعا را رد و هرگونه قصد تصرف نفتکش را تکذیب کردند، و گفتند که ناوشکن آمریکایی صرفاً ناظر تصرف نفکتش ویتنامی توسط نیروهای ایرانی بوده است.
منطقه عملیاتی ناوگان پنجم ایالات متحده 2.5 میلیون مایل مربع وسعت دارد و شامل خلیج، دریای سرخ، خلیج عمان، و بخشی از اقیانوس هند است. این منطقه عملیاتی 21 کشور از جمله نقاط حساس استراتژیک در کانال سوئز، تنگه هرمز، و تنگه بابالمندب را در بر میگیرد.
-
اذعان سپاه به تدارک برای درگیری دریایی با نیروهای آمریکایی
به گفته «تانکر ترکز»، این کشتی نفت خام ایران را به چین میبرد، اما پس از اینکه پکن از تحویل این محموله امتناع کرد، در راه بازگشت به ایران توسط سپاه پاسداران توقیف شد ايران -
تانكر تركرز: سپاه نفتکش ویتنامی را آزاد کرد
تهران به اقدامات تحریکآمیز خود علیه نیروی دریایی آمریکا ادامه میدهد خاورميانه -
پنتاگون روايت رويارويى سپاه پاسداران ایران درباره نفتكش را تكذيب كرد
آمریکا با هدف عدم تاثیرگذاری بر مذاکرات وین درباره حادثه نفتکش حامل پرچم ویتنام اطلاعرسانی نکرد بين الملل