اتحادیه اتاقهای بازرگانی سعودی تعامل تجاری با لبنان را متوقف کرد
العجلان: با هر طرفی که اقدامات تروریستی علیه سعودی را توجیه کند معامله نخواهیم کرد
عجلان العجلان، رئیس اتحادیه اتاقهای بازرگانی پادشاهی عربی سعودی از توقف کلیه تعاملات تجاری کشورش با شرکتهای لبنانی خبر داد.
به نوشته روزنامه «الشرق الأوسط» العجلان شنبه 6 نوامبر، توقف کلیه تعاملات اتاقهای بازرگانی سعودی با شرکتهای لبنانی را در واکنش به مواضع اخیر مقامات لبنانی عنوان کرد که اقدامات تروریستی علیه پادشاهی عربی سعودی را توجیه کرده و تشویق میکنند.
العجلان گفت: «تمام شرکتهای سعودی با هیچ شرکت لبنانی یا هیچ یک از بخشهای اقتصادی در لبنان و همچنین با دولت این کشور، تعامل نخواهند داشت زیرا مقامات این دولت، حملات تروریستی با پهپادهای انفجاری به سعودی و همچنین مردم و دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی این پادشاهی را توجیه میکنند.
العجلان در ادامه گفت:«چنین رفتاری از هیچ دولتی از جمله دولت لبنان، قابل قبول نیست.»
او افزود که این اقدام بازرگانان و شرکتهای سعودی، کمترین کاری است که میتوانند در پشتیبانی از دولت خود انجام دهند.
العجلان توضیح داد که اقدام سریع شرکتها و اتاقهای بازرگانی سعودی برای توقف تعامل تجاری با لبنان، در واکنش به موضعگیریهای اخیر مقامات لبنانی علیه ریاض و همچنین ادامه قاچاق مواد مخدر از طریق محصولات صادراتی لبنان به سعودی و نیز اظهاراتی است که اقدامات تروریستی علیه سعودی را توجیه میکند.
العجلان در خصوص سرمایهگذاران سعودی در لبنان با تاکید اینکه تعلیق همکاریها، همه سطوح اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری را شامل میشود، افزود:« ادامه رفتار دولت لبنان در قالب تشویق اقدامات تروریستی، غیرمنطقی است. غرق کردن بازار سعودی با مواد مخدر و این که اقدامی در این زمینه صورت نگیرد، نیز قابل قبول نیست؛ به ویژه این که دولت سعودی همواره از مقامات ذیربط در لبنان برای جلوگیری از این اقدامات، درخواست همکاری کرده است.»
با توقف تعامل شرکتها و اتاقهای بازرگانی سعودی با طرفهای لبنانی، اقتصاد لبنان حدود 220 میلیون دلار از ارزش کل صادرات خود به کشورهای جهان که از 3 میلیارد دلار فراتر نمیرود، را از دست خواهد داد.
بخش کشاورزی لبنان با حدود 92 میلیون دلار و بخش صنعت با حدود 97 میلیون دلار، بزرگترین زیان را متحمل میشوند. تولیدکنندگان لبنانی نیز در یافتن بازارهای جایگزین برای صادرات صنایع و کشاورزی لبنان با مشکل مواجه خواهند شد، زیرا کیفیت این محصولات با استانداردهای کنونی اتحادیه اروپا، مطابقت ندارند.
بخش گردشگری لبنان با توقف ورود گردشگران از کشورهای خلیجی در سال 2015 به دلایل امنیتی، سقوط بزرگی را به ثبت رسانده بود. این بخش که محرک اصلی اقتصاد لبنان است به شدت به گردشگران خلیج متکی است و گردشگران سعودی 16 درصد از درآمد حاصل از صنعت گردشگری لبنان، را تشکیل میدهند.
بر اساس گزارشی بینالمللی، حجم کمکهای سعودی به لبنان طی سالهای 1990 تا 2015، در مقایسه با کمکهای ایران به این کشور، از 70 میلیارد دلار فراتر رفته است. این مبلغ شامل سرمایهگذاری، کمکهای بلاعوض و هدایا، وامهای بلاعوض و سپردهگذاری در بانکها است. این در حالی است که کمکهای ایران به دولت لبنان از 100 میلیون دلار فراتر نرفت اما تهران سالانه 200 میلیون دلار به حزبالله کمک مالی پرداخت میکند.
این گزارش حاکی از آن است که سرمایهگذاری سعودی در لبنان بین سالهای 2004 تا 2015، حدود 6 میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این، صادرات سعودی به لبنان در سال 2014 بالغ بر 415.4 میلیون دلار بود و در جریان جنگ 2006 نیز مبلغ یک میلیارد دلار نیز در لبنان سپردهگذاری شد.
العجلان همچنین تاکید کرد که پادشاهی سعودی، دهها سال است که از دولت لبنان برای پیشبرد اقتصاد و پیشرفت مردم این کشور، حمایتهای سخاوتمندانهای میکرده است و هیچگاه در حمایت از لبنان و مردم آن، کوتاهی نکرده است.
العجلان ضمن انتقاد از مواضع مقامات لبنانی گفت که دولت لبنان علاوه بر موضعگیریهای نادرست و توجیه اقدامات تروریستی علیه سعودی، هیچ اقدامی در جهت حفظ روابط مشترک میان دو کشور انجام نداده است.