شورای امنیت خواستار بازگشت دولت تحت اداره غیرنظامیان در سودان شد
سرپرست جدید وزارت خارجه سودان تاکید کرد که تلاشها و میانجیگریهایی با هدف بازگرداندن شرکا به میز گفتوگوها در حال انجام است و قصدی برای ادامه حضور نظامیان در قدرت وجود ندارد
شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن ابراز «نگرانی شدید»، از نظامیان در سودان خواست به دولت تحت اداره غیرنظامیان اجازه دهند به قدرت بازگردد.
اعضای شورای امنیت پنجشنبه، 28 اکتبر، در بیانیهای با اجماع خواستار بازگشت دولت تحت اداره غیرنظامیان در سودان شدند.
نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت پس از مذاکرات طاقتفرسایی درباره تحولات سودان که روزها به طول انجامید، با اجماع درباره پیشنویس بیانیهای که بریتانیا ارائه داده و روسیه تلاش میکرد از شدت محتوای آن بکاهد، به توافق رسیدند تا گفتوگوها میان طرفهای سودانی «بدون پیششرطهایی» از سر گرفته و بازداشت شدگان «فورا آزاد» شوند و به «حق تجمع مسالمتآمیز» احترام گذاشته شود.
از سویی علی الصادق، سرپرست وزارت خارجه سودان که به تازگی از سوی عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان منصوب شده است، پنجشنبه تاکید کرد که اختلافات میان نظامیان و غیرنظامیان به تهدیدی علیه امنیت ملی سودان تبدیل شده است.
الصادق طی دیدار با سفرای خارجی در خارطوم افزود که تحرک نیروهای مسلح با هدف تصحیح روند و تضمین اجرای انتقال سیاسی انجام شده است.
سرپرست وزارت خارجه سودان همچنین تاکید کرد که قصدی برای ادامه بقای نظامیان در قدرت وجود ندارد.
او در اینباره توضیح داد که تلاشها و میانجیگریهایی با هدف بازگرداندن شرکا به میز گفتوگوها در حال انجام است و قصدی برای ادامه حضور نظامیان در قدرت وجود ندارد.
این در حالی است که تظاهرکنندگان سودانی برای چهارمین روز متوالی به اعتراضات خود علیه تصمیمهای اخیر ارتشبد عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش سودان ادامه میدهند.
به گزارش فرانس پرس، معترضان غیرنظامی سودانی پنجشنبه در شهرک بوری خارطوم، پایتخت این کشور برای ایجاد موانعی در خیابانها تلاش میکردند که نیروهای امنیتی برای ممانعت از این کار و متفرق کردن معترضان از گاز اشکآور استفاده کردند.
عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیت سودان دوشنبه دستور انحلال شورای حاکمیت و دولت سودان را صادر و در این کشور وضعیت فوقالعاده اعلام کرد. به دنبال انحلال دولت، عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان نیز برای مدتی حبس خانگی شد اما پس از آن آزاد شد.
البرهان همچنین تعدادی از اتحادیههای صنفی و موسسات را منحل اعلام کرد و عمل به برخی بندهای قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد. او همچنین پس از آن تعدادی از سفرای کشورش در خارج را برکنار کرد.
این اقدامات فرمانده ارتش سودان انتقادهای بینالمللی را برانگیخته است و بسیاری از کشورها درباره تضعیف روند گذار به سوی دمکراسی در سودان هشدار دادند.
شایان ذکر است که تدابیر اتخاذ شده از سوی فرماندهی ارتش سودان پس از آن اتخاذ شد که ماههای اخیر شاهد تنشهای میان دو بخش نظامی و غیرنظامی تشکیل دهنده حکومت انتقالی در خارطوم بوده که از سال 2019 و پس از برکناری عمر حسن البشیر، رئیس جمهوری پیشین سودان در قدرت مشارکت داشتهاند.