محمد بن سلمان با اختصاص 700 میلیارد ریال همایش «ابتکار سبز» سعودی را افتتاح کرد

در «ابتکار سبز» سعودی قرار است 450 میلیون درخت کاشته شود و مناطق حفاظت‌شده به 20 درصد مساحت کشور افزایش یابد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

شاهزاده محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی و رئیس کمیته «ابتکار سبز» این کشور، اولین دوره همایش ابتکار سبز سعودی با هدف تحقق برنامه‌های پیشین برای محیط زیست پاک را در ریاض افتتاح کرد.

ولی‌عهد سعودی شنبه 23 اکتبر در مراسم افتتاح این همایش از آغاز اولین مرحله ابتکار عمل‌های ویژه با هدف دستیابی به یک کشور سبز برای رویارویی با چالش‌ تغییرات آب و هوایی سخن گفت.

Advertisement

او همچنین از پیوستن سعودی به «تعهد جهانی برای کاهش انتشار گاز متان» با هدف کاستن 30 درصدی از انتشار این گاز در جهان خبر داد.

وی اشاره کرد که سعودی ابتکاراتی را در بخش انرژی برای کاهش انتشار کربن تا 278 میلیون تن در سال تا سال 2030 آغاز کرده است.

ولی‌عهد سعودی آغاز مرحله اول طرح جنگل‌کاری با کاشت 450 میلیون درخت و احیای 8 میلیون هکتار از زمین‌های غیرقابل استفاده را نیز اعلام کرد.

در این طرح زمین‌های بیشتری به مناطق حفاظت‌شده افزوده می‌شوند تا مساحت این مناطق به حدود 20 درصد از کل مساحت سعودی افزایش یابد.

وی از تلاش برای تبدیل ریاض به یکی از شهرهای پایدار در جهان نیز سخن گفت.

ولی عهد سعودی در این همایش پیوستن ریاض به شبکه جهانی حمایت از اقیانوس‌ها، اتحاد جهانی برای پاکسازی اقیانوس‌ها و سواحل از زباله‌های پلاستیکی و درخواست عضویت در تفاهمنامه ورزش برای اقدامات اقلیمی را اعلام کرد.

او از تاسیس «سازمان جهانی برای گردشگری پایدار» و «موسسه غیرانتفاعی کاوش دریاها و اقیانوس‌ها» نیز خبر داد.

محمد بن سلمان همچنین برنامه پادشاهی عربی سعودی برای رسیدن به «صفر خالص» در «خنثی‌سازی انتشار کربن» در سال 2060 را اعلام کرد.

او افزود، این طرح بر پایه رویکرد «اقتصاد کربن» در راستای برنامه‌ توسعه پایدار و ایجاد تنوع اقتصادی است.

وی ادامه داد: «چنین رویکردی با استفاده از فن‌آوری‌های پیشرفته و مدیریت صحیح کاهش انتشار کربن، نقش پیشرو سعودی در افزایش امنیت و ثبات بازار جهانی انرژی را حفظ خواهد کرد.»

ولی‌عهد سعودی با اعلام این که برای دستیابی به اولین مرحله از اهداف «ابتکار سبز»، 700 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است، تاکید کرد که این ابتکار با رویکرد 2030 کشور هماهنگ بوده و فرصت‌های بیشماری برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد می‌کند.

در طی همایش سه روزه ریاض، ابتکار عمل «سعودی سبز» و «خاورمیانه سبز» شامل کاشت انواع متفاوتی از درختان به منظور حمایت از محیط زیست منطقه ارائه می‌شود.

ابتکار «سعودی سبز» که پیش از نشست جهانی تغییرات آب و هوایی اخیر در گلاسگو اعلام شد، در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاستن از آسیب‌های بحران گرمایش زمین است.

توافقنامه آب و هوای پاریس به‌دنبال دستیابی به اهداف زیست محیطی به عنوان بخشی از تلاش برای جلوگیری از افزایش متوسط ​​دمای جهانی بیش از 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از دوران صنعتی است.

قرار است جان کری، نماینده آمریکا در امور آب و هوایی دوشنبه در همایش بزرگ‌تری درباره محیط زیست در ریاض شرکت کند.

سعودی متعهد شده است تا سال 2030 با جایگزین‌کردن 50 درصدی نیازهای خود از انرژی‌های تجدیدپذیر، در کاهش 4 درصدی انتشار کربن در سطح جهان مشارکت کند.

این کشور اولین نیروگاه تولید برق تجدیدپذیر خود را در آوریل 2021 و اولین مزرعه تولید برق از باد را در اوت گذشته راه‌اندازی کرد.

پروژه شهر «نیوم» سعودی نیز بر اساس کاربرد انرژی پاک از طریق احداث یک نیروگاه 5 میلیارد دلاری تولید هیدروژن طراحی شده است.

در راستای طرح‌های زیست‌محیطی، بسیاری از نهادهای دولتی و غیر دولتی سعودی می‌کوشند سرمایه‌های لازم برای اجرای طرح‌های مرتبط با پروژهای سبز در سطح کشور و منطقه را تامین کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم