محمد بن سلمان استراتژی توسعه اقتصادی و گردشگری در سه منطقه مهم سعودی را اعلام کرد
استراتژی توسعه در راستای ایجاد اقتصادی پیشرفته و جامعهای پر تحرک و بانشاط که همه شهروندان سعودی از آن بهرمند شوند، انجام میگیرد
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربی سعودی، شامگاه یکشنبه، 17 اکتبر، استراتژی توسعه مناطق الباحه، الجوف و جازان که هسته اصلی برای ایجاد مراکز توسعه در آینده خواهند بود را اعلام کرد.
هدف از این پروژه، استفاده بهینه از مزایای نسبی و رقابتی در هر یک از سه منطقه و گسترش محیط سرمایه گذاری با هدف تبدیل این مناطق به مکانی جذاب برای سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی در آنهاست.
اعلام برنامه راهبردی اقتصادی و گردشگری در این سه منطقه در راستای تمایل و اشتیاق ولیعهد سعودی به توسعه و پیشرفت همه جانبه در همه مناطق و شهرهای سعودی و ایجاد اقتصادی پیشرفته و جامعهای پر تحرک و بانشاط است که همه شهروندان این کشور از آن بهرمند شوند.
در همین راستا ولیعهد سعودی تاکید کرد مسئولان این کشور با هدف توسعه همه مناطق پادشاهی عربی سعودی اقدامات لازم جهت تاسیس مراکزی راهبردی در مناطقی که تاکنون فاقد مراکز توسعه بودند، را انجام دادند.
هدف از ایجاد این مراکز راهبردی توجه به همه بخشهای توسعه آن مناطق و تمرکز بر نوع سرمایه گذاری در هر منطقه برای بدست آوردن بیشترین سود از آن مناطق است تا به عناصری حمایت کننده از اقتصاد این کشور تبدیل شوند.
مراکز راهبردی در سه منطقه روند توسعه، هماهنگی و پیگیری با همه نهادهای دولتی را انجام خواهند داد تا انگیزهای برای مشارکت و فعال کردن بخش خصوصی در بخشهای توسعه این مناطق ایجاد شود.
راه اندازی مراکز راهبردی برای توسعه این سه منطقه در چارچوب چشم انداز محمد بن سلمان برای ایجاد توسعه همه جانبه و پایدار در تمام مناطق این کشور و با حداکثر استفاده از مزایای نسبی هر منطقه و گسترش آن صورت میگیرد.
راهاندازی این پروژهها علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی برای مردم سعودی، تاثیری شگرف بر بالا بردن کیفیت زندگی و ارتقاء خدمات اولیه و زیرساختها در تمام مناطق و شهرهای این کشور خواهد داشت.
اهمیت منطقه الباحه بهعنوان یکی از مهمترین مناطق گردشگری در سعودی مطرح شده، چراکه این منطقه دارای جنگلهای زیادی است.
الباحه بهدلیل وجود جنگل «رغدان»، پارک «القمع» و پارک «الشکران» و روستای باستانی «ذیعین» و بسیاری از روستاها و دژها، بسیار مشهور است.
اما الجوف بهعنوان قدیمیترین منطقه استقرار انسان در شبه جزیره عرب شناخته میشود. این منطقه از لحاظ تاریخی به دوره عصر سنگی برمیگردد و همچنین یکی از بارورترین مناطق کشاورزی سعودی محسوب میشود. در این منطقه بخش کوچکی واقع شده است که به «سبد غذایی پادشاهی عربی سعودی» معروف است و ویژگیهای آن با آب و هوای معتدل در تابستان و فراوانی آبهای زیرزمینی تازه در آن مشخص میشود. منطقه الجوف همچنین به کشت انبوه درختان زیتون معروف است. تقریباً (67٪) از تولید محلی روغن زیتون در این کشور را این منطقه تولید میکند.
منطقه جازان دارای مزایای اقتصادی زیادی در بخشهای لجستیکی، کشاورزی و میراث تاریخی است. بندر جازان در این منطقه است که از نظر ظرفیت سومین بندر سعودی در ساحل دریای سرخ است. همچنین از نظر زیست محیطی و تنوع آب و هوایی و دروازه اصلی ورود به جزایر فرسان بسیار مهم است. وجود آثار باستانی مربوط به (8000) سال قبل از میلاد مسیح و یکی از مهمترین مناطق کشاورزی در سعودی با تنوع محصولات کشاورزی نیز از مهمترین ویژگیهای جازان است.
گفتنی است که اعلام ایجاد مراکز راهبردی برای توسعه از سوی ولیعهد سعودی بیانگر اشتیاق و علاقه او به تحقق توسعه فراگیر است که پس از اعلام استراتژی توسعه منطقه عسیر با شعار «قلهها و ارزشها» که هدف آن دستیابی به یک رنسانس توسعه همه جانبه در منطقه است.