کمیسیون عالی انتخابات عراق: نتایج اولیه نهایی نیست
صدرنشینی جریان صدریها و نیروهای مستقل و خسارت سنگین گروههای وابسته به ایران در انتخابات عراق
کمیسیون عالی انتخابات عراق با بیان این که این کمیسیون نگفته که نتایج اولیه نهایی است، اعلام کرد که میتوان علیه این نتایج اعتراض کرد.
این کمیسیون شامگاه شنبه، 16 اکتبر، ضمن ابراز این که در ارتباط با همه نامزدهای انتخاباتی بیطرف خواهد ماند، اعلام کرد که نتایج کامل در وبسایت رسمی این کمیسیون منتشر شده است.
کمیسیون عالی انتخابات در عراق همچنین تاکید کرد که تا کنون به درخواستهای تجدید نظر و بازشماری به صورت بیطرفانهای رسیدگی شده و اغلب آنها بر نتایج آرا تاثیری نداشت.
پیش از این حسن سلمان، مدیر بخش رسانه و ارتباطات در کمیسیون انتخابات، شنبه گفته بود:«اکثر تجدیدنظرها بر روند انتخابات تأثیر نخواهد گذاشت.»
از سویی هیأت هماهنگی شیعیان عراق مخالفت کامل خود با نتایج انتخابات را اعلام کرد.
در واکنش به موضع این هیأت نیز احمد الربیعی، عضو جریان صدری تهدیدهای مطرح شده علیه کمیسیون انتخابات را غیرقابل پذیرش دانست و گفته هر گونه اعتراضی علیه نتایج انتخابات باید در چارچوب قانونی اساسی و از راههای قانونی انجام شود.
او گفت که نیروهای سیاسی برای رسیدن به تفاهمهایی برای تشکیل دولت پیش خواهند رفت.
الربیعی گفت هیچ گروهی نباید بر کمیسیون عالی انتخابات فشارهایی اعمال کند.
از طرفی مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی و رهبر جریان صدریها با بیان اینکه نتایج انتخابات عراق نباید منشا اختلاف و درگیری شود، درباره هر گونه ناامنی و آسیب رساندن به مردم هشدار داد.
تمدید مهلت درخواست برای تجدیدنظر در انتخابات
حسن سلمان، افزود: «پس از اعلام نتایج نهایی، فرصتی دوباره برای ارسال درخواست تجدید نظر وجود خواهد داشت».
کمیسیون عالی مستقل انتخابات بامداد روز شنبه اعلام کرد که 95 درصد شمارش دستی در تمام 3،681 مراکز به پایان رسیده است.
عماد جمیل، یکی از اعضای تیم رسانهای در کمیسیون انتخابات، گفت که نتایج شمارش دستی با نتایج الکترونیکی یکسان بود و این کار در حضور نهادها و ناظران بینالمللی انجام شد.
وی همچنین توضیح داد که نتایج این مراکز به نتایج اولیه که قبلا اعلام شد، اضافه میشود.
او افزود که تعداد کل شکایات به 356 مورد رسید.
صدرنشینی جریان صدریها
نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق جریان صدریها به رهبری مقتدی صدر با کسب 70 کرسی صدرنشین و پیروز قاطع انتخابات اعلام شد. ائتلاف سائرون پیشتر 54 کرسی در پارلمان داشت اما در این انتخابات کرسیهای این جریان به 70 کرسی رسیده است پارلمان عراق در مجموع 329 عضو دارد.
همچنین گروههای نزدیک به جمهوری اسلامی که کنشگران عراقی آنها را به قتل فعالان سیاسی و ترور روشنفکران این کشور متهم میکنند، در این انتخابات بیش از دو سوم کرسیهای خود را از دست دادند.
ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری، فرمانده سپاه بدر که یکی از عمدهترین همپیمانان ایران در عراق است، بیش از دو سوم کرسیهایش را از دست داده است. جریان الحکمه به رهبری عمار حکیم نیز شکست سنگینی متحمل شد.
عراقیها روز یکشنبه دهم اکتبر به پای صندوقهای رایگیری رفتند و در انتخابات پارلمانی این کشور که در واکنش به اعتراضات گسترده سال 2019 این کشور زودتر از موعد مقرر برگزار شد، شرکت کردند.
انتخابات این دوره عراق با حضور ناظرانی بینالمللی و نمایندگانی از اتحادیه عرب برای انتخاب 329 نماینده پارلمان برگزار شد.
برخی خبرگزاریها از جمله خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در عراق از پایین بودن میزان مشارکت مردم در این انتخابات خبر داده بودند. پیشتر کمیسیون عالی انتخابات عراق میزان مشارکت در این دوره از انتخابات پارلمانی این کشور را 43 درصد اعلام کرد.