وزارت خارجه آمریکا: اقدامات حزب‌الله حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در پی درگیری‌های خونین در منطقه الطیونه در نزدیکی کاخ دادگستری لبنان که منجر به کشته شدن 6 نفر و زخمی شدن 32 نفر دیگر شد وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا ضمن دعوت از لبنانی‌ها به حفظ آرامش و کاهش تنش‌ها در بیروت تاکید کرد که اقدامات حزب‌الله حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنج‌شنبه، 14 اکتبر، طی یک کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به خشونت‌های بیروت گفت:« هم‌صدا با مقامات لبنانی به آرامش و توقف تنش‌ها دعوت می‌کنیم.»

Advertisement

بیروت پایتخت لبنان پنج‌شنبه شاهد درگیری‌هایی بود که شبح جنگ داخلی را در اذهان عمومی زنده کرد، به ویژه این‌که جرقه جنگ 15 ساله داخلی لبنان که از سال‌های 1975-1990 ادامه داشت از درگیری‌هایی در دو منطقه الشیاح و عین الرمانه که خطوط تماس جبهه را تشکیل می‌داد آغاز شده بود.

بنا به خبرگزاری رسمی لبنان در پی تشدید درگیری‌های الطیونه در نزدیکی کاخ دادگستری تعداد زیادی از ساکنان این منطقه خانه‌های خود را ترک کردند.

با ادامه درگیری‌های مسلحانه خیابانی در بیروت نیروهای ارتش لبنان برای کنترل اوضاع وارد عمل شده و با بازرسی‌ از برخی اماکن و منازل 9 نفر از جمله یک تبعه سوری را در ارتباط با این خشونت‌ها بازداشت کردند.

این درگیری‌های مسلحانه زمانی رخ داد که تعدادی از عناصر مسلح حزب‌الله لبنان و حزب جنبش امل در اعتراض به روند تحقیق در پرونده انفجار بندر بیروت مقابل کاخ دادگستری تجمع کردند که به دنبال آن اوضاع به طور دراماتیکی به درگیری خشونت‌بار و تیراندازی و شلیک گلوله‌های آر پی جی 7 کشیده شد.

عناصر حزب‌الله و جنبش امل در این درگیری‌ها و حومه بیروت سلاح‌های سنگین خود را به رخ کشیده و همزمان با آن تک‌تیراندازانی بر روی پشت‌بام‌ ساختمان‌های منطقه مستقر شدند.

به دنبال این درگیری‌ها حزب‌الله لبنان و جنبش امل افرادی از حزب «نیروهای لبنانی» به رهبری سمیر جعجع را به نقش داشتن در درگیری‌های بیروت و «قتل عمد» متهم کردند اما این ادعای آنها از سوی حزب مسیحی «نیروهای لبنانی» به شدت تکذیب شد.

حزب نیروهای لبنانی ضمن تکذیب ادعاهای حزب‌الله لبنان و جنبش امل هر گونه نقش داشتن در درگیری‌های مسلحانه امروز بیروت را نفی کرده و ادعاهای مطرح شده در این زمینه را تنها برای منحرف کردن اذهان عمومی از یورش مسلحانه عناصر حزب‌الله به این منطقه مسیحی‌نشین عنوان کرد و از مقامات لبنانی خواست به طور واضح عاملان خشونت‌های روز پنج‌شنبه بیروت را شناسایی و معرفی کنند. این حزب همچنین افزود که عکس‌ها و ویدیوهای منتشر شده از صحنه‌های درگیری‌های بیروت به وضوح نشان می‌دهد که چه کسانی اسلحه و راکت حمل می‌کردند.

سمیر جعجع، رهبر حزب مسیحی «القوات اللبنانیه» نیز با محکوم کردن وقایع بیروت، دلیل اصلی وقوع چنین رویدادهای خشونت‌باری را سلاح غیر قانونی خارج از کنترل دولت دانست.

این حزب همچنین اقدامات حزب‌الله لبنان و ارعاب و خشونت‌هایی که با یورش عناصر آن به این منطقه باعث شده را تلاش برای براندازی روند تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت توصیف کرد.

درگیری‌های بیروت پس از آن شروع شد که افرادی از جنبش امل و حزب الله لبنان دو گروه شبه‌نظامی وابسته به ایران با اعتراض به «طارق بیطار»، بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت که برخی منتسبان به این دو گروه‌ها را برای بازجویی فراخوانده، اقدام به تهدید و تظاهرات مسلحانه کرده و با سر دادن شعارهای فرقه‌‌گرایانه وارد منطقه کاملا مسیحی‌نشین «الطیونه» شده و اقدام به تخریب خودروها اموال عمومی و خصوصی و شکستن ویترین‌های مغازه‌ها در آن منطقه کردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم