حزب‌الله عراق الکاظمی را به تقلب در انتخابات متهم کرد

پس از شکست گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران در انتخابات پارلمانی عراق، این گروه‌ها کمیسیون انتخابات و نماینده ویژه سازمان ملل را در صورت عدم بازنگری در نتایج تهدید کردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ابوعلی العسکری، سخنگوی گروه شبه‌نظامی «حزب‌الله» عراق وابسته به ایران به‌طور مستقیم مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق را به تقلب در انتخابات پارلمانی اخیر متهم کرد.

العسکری، پنج‌‌شنبه، 14 اکتبر، با مخاطب قرار‌دادن نخست‌وزیر عراق، نوشت: «او و جمعی از اطرافیانش در سازمان اطلاعات عراق به‌همراه طرف‌های سیاسی با نفوذ اقدام به تقلب در نتایج انتخابات اخیر کردند.»

تهدید ابوعلی العسکری
تهدید ابوعلی العسکری
Advertisement

او ادعا کرد که الکاظمی به طرفدارانش از جمله جریان «ادامه اکتبر» 15 کرسی اختصاص داده در حالی که آنها فقط 4600 رای به‌دست آورده بودند.

پس از شکست سنگین گروه‌های شبه‌نظامی عراقی وابسته به ایران موسوم به «نیروهای ولایی» در انتخابات پارلمانی اخیر، این گروه‌ها با ایجاد شبه در نتایج انتخابات اقدام به تهدید مجریان و مسئولان ذی‌ربط انتخابات کردند.

سخنگوی گروه شبه‌نظامی حزب‌الله همچنین خواستار اعتراض و تظاهرات تمام نامزدهای انتخاباتی شد که به گفته او آرا آنها ربوده شده است.

العسکری دوشنبه گذشته پس از مشخص‌شدن شکست گروه‌های شبه‌نظامی در انتخابات عراق اعلام کرده بود که «آن چه در انتخابات پارلمانی اخیر اتفاق افتاد بزرگترین تقلب در تاریخ برگزاری انتخابات در عراق بوده است.»

انتخابات عراق
انتخابات عراق

پیش از سخنان تهدیدآمیز سخنگوی حزب‌الله عراق، گروه شبه‌نظامی «عصائب اهل حق» نیز نتایج انتخابات را رد کرده بود.

گروه «سرایا اولیا دم» از شبه‌نظامیان وابسته به ایران هم روز گذشته با تهدید «جنین پلاسخارت»، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به عراق، وی را «عنصری خبیث» خواند و او را به دستکاری در انتخابات عراق متهم کرد.

شکست گروه‌های وابسته به ایران

«ائتلاف فتح»، از جریان‌های وابسته به ایران که بزرگترین فراکسیون در پارلمان سابق عراق بود، در انتخابات اخیر کرسی‌های بسیاری را از دست داد و جایگاه خود را به «ائتلاف صدر» واگذار کرد.

نتایج اولیه انتخابات نشان می‌دهد که ائتلاف صدر به رهبری مقتدا صدر، روحانی جنجالی شیعه و منتقد ایران با کسب حداقل 70 کرسی پیشتاز انتخابات است.

واکنش تهدیدآمیز شبه‌نظامیان عراقی وابسته به ایران نسبت به نتایج انتخابات اخیر که نشانگر کاهش شدید پایگاه اجتماعی آنها است، امکان توافق جریان‌های سیاسی و فراکسیون‌های پارلمانی برای تشکیل کابینه آینده عراق را با مشکل مواجه خواهد کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم