الجزایر آسمان خود را به روی هواپیماهای نظامی فرانسه بست
روابط این دو کشور پس از اظهارات اخیر منتسب به امانوئل مکرون دچار تنش شده است
پس از اظهارات انتقادی منتسب به امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و تشدید اختلافات دیپلماتیک، الجزایر آسمان خود را به روی هواپیماهای نظامی فرانسه بست.
پاسکال لانی، سخنگوی ارتش فرانسه، یکشنبه 3 اکتبر به «خبرگزاری فرانسه» گفت: «صبح امروز هنگامی که نقشه پرواز دو هواپیما را ثبت میکردیم، متوجه شدیم که الجزایریها اجازه پرواز هواپیماهای نظامی فرانسه را بر فراز قلمروی هوایی خود متوقف کردهاند.»
پس از اختلافات دو کشور در موضوع صدور روادید فرانسه برای شهروندان الجزایری و همچنین آنچه الجزایر «دخالت فرانسه در امور داخلی این کشور» نامید، روابط این دو کشور دچار تنش دیپلماتیک شد.
فرانسه در چارچوب عملیات «برخان» در حال نبرد با شورشیان افراطگرای جهادی در منطقه «ساحل صحرا» در غرب آفریقا است و جنگندههای هوایی این کشور برای پشتیبانی از نیروهای زمینی ارتش، از آسمان الجزایر عبور میکنند.
پاسکال لانی به خبرگزاری «فرانسه» گفت این اقدام الجزایر، لطمه چندانی به عملیات فرانسه در «ساحل صحرا» وارد نمیکند.
خبرگزاریهای فرانسه پیشتر گزارش داده بودند که مکرون در اظهاراتی با انتقاد از نظام سیاسی الجزایر گفته بود این کشور توسط یک «سیستم نظامی – سیاسی» اداره میشود.
الجزایر که پیش از این تحت استعمار فرانسه بود، پس از «جنگ الجزایر» توانست استقلال خود را به دست آورد.
نهاد ریاست جمهوری الجزایر در بیانیهای با محکوم کردن این گفتهها، اعلام کرد: «به دنبال اظهارات منتسب به رئیس جمهوری فرانسه که تکذیب نیز نشده، الجزایر هر گونه دخالت در امور داخلی این کشور از جمله آنچه که در اظهارات رئیس جمهوری فرانسه آمده است را رد میکند.»
این بیانیه، گفتههای مکرون را «بیحرمتی» به خون میلیونها جانباخته جنگ الجزایر میداند.
این رخداد همزمان با کاهش شمار روادید ورود به فرانسه برای شهروندان الجزایری، مراکشی و تونسی بود.
فرانسه با اشاره به بحران مهاجران غیرقانونی اعلام کرد که شمار روادید ورود به این کشور برای شهروندان الجزایری و مراکشی را به نصف کاهش داده است.
در واکنش به این تنشهای اخیر، عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری الجزایر، سفیر فرانسه در این کشور را «جهت مشورت» فراخواند.
پس از استقلال الجزایر، دو کشور تلاش کردند تا روابط خود را بهبود بخشند. الجزایر اولین قدم را «عذرخواهی رسمی» فرانسه برای 132 سال «جنایتهای استعماگرایانه» در این کشور دانست. حزب راستگرای فرانسه از مخالفان این درخواست است.