توزیع پیراهن و هزينه تور مسافرتی در کمپین‌های انتخاباتی عراق

برخی نامزدهای انتخاباتی برای جلب نظر رای دهندگان به توزیع «زیر پیراهن و لباس زیر» میان مردم متوسل شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

با نزدیک شدن زمان انتخابات پارلمانی عراق که قرار است 10 اکتبر ماه آینده برگزار شود، نامزدهای انتخاباتی این کشور فعالیت خود را برای کسب رای مردم در شهرهای این کشور آغاز کردند اما روش‌های برخی از کمپین‌های انتخاباتی برای جلب رای دهندگان موجی از تمسخر و انتقادهای گسترده را در میان مردم عراق برانگیخته است.

برخی احزاب سیاسی عراقی به دلیل شکست‌های پی درپی در عملکرد سیاسی خود طی سال‌های گذشته اکنون جز روش‌های «خنده‌دار» تحفه دیگری را برای ایجاد انگیزه در رای دهندگان و برانگیختن شور انتخاباتی مردم در دست ندارند.

روش‌های جدید نامزدهای انتخاباتی عراق برای جلب نظر مردم و کسب رای شامل سازماندهی سفرهای توریستی به اماکن تاریخی یا به اقلیم کردستان، درمان بیماران در داخل و خارج از کشور تا برگزاری دوره‌های آرایشگری برای زنان و مردانی است که به این احزاب سیاسی ورشکسته رای می‌دهند.

برخی از نامزدها حتی به توزیع «زیر پیراهن» و «لباس زیر» در میان رای دهندگان روی آورده‌اند.

وعده‌ کاریابی، احداث جاده و لوله‌کشی آب آشامیدنی

برخی دیگر از نامزدها به ارائه طرح‌های احداث جاده و آسفالت‌کردن راهها‌ و لوله‌کشی آب آشامیدنی در مناطق روستایی متوسل شده و در این زمینه وعده‌هایی به مردم دادند. آنها همچنین قول دادند که در حوزه‌های انتخاباتی خود ژنراتورهای تولید برق نصب کرده و به رای‌دهندگان وعده استخدام در بخش‌های دولتی و خصوصی داده‌اند.

بخش بزرگی از جوانان عراقی در حالی که برای شرکت در انتخابات آماده می‌شوند، معتقدند که چنین رفتاری سلامت انتخابات را نقض می‌کند و متوسل شدن به چنین روش‌هایی خریداری رای محسوب می‌شود.

برگزاری انتخابات هر دو سال

احمد الجمیلی، شهروندی عراقی از شمال استان صلاح الدین در منطقه الشرقاط با شنیدن این وعده و وعیدها با طعنه و تمسخر گفت، ای کاش انتخابات پارلمانی هر دو سال یکبار برگزار می‌شد، زیرا این فرصتی برای درمان بیماران، آسفالت کردن جاده‌ها و برق‌رسانی برای روستاها خواهد بود و همچنین مقدار زیادی پول نیز توزیع خواهد شد.

کرار الفتلاوی از استان بغداد، گفت که برخی از نامزدها حتی بی‌اعتنا به برنامه‌های انتخاباتی، لباس زیر برای جلب رای مردم توزیع کردند.

یاسر مالکی از شهر بصره با طعنه در مورد رقابت نامزدها برای خدمت به شهروندان اظهار داشت:«عراقی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که سر و کله نامزدها فقط در فصل انتخابات برای ارائه خدمات پیدا می شود».

این نوع تبلیغات جرم انتخاباتی محسوب نمی‌شود

جمانه الغلاوی، سخنگوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات در عراق، در واکنش به این شیوه‌ها در بیانیه‌ای به «العربیه» گفت، ارائه چنین خدماتی مانند درمان بیماران و آسفالت کردن جاده‌ها در مبارزات انتخاباتی نامزدها گنجانده شده است. اما جرم انتخاباتی محسوب نمی‌شوند به ویژه اینکه از بودجه دولتی استفاده نکرده‌اند.

در همین حال سعد الراوی، معاون رئیس سابق کمیسیون انتخابات عراق، به «العربیه» گفت، قانون جدید انتخابات به صورت مختصر بیان شده و به چنین مسائلی که اکنون در کمپین‌های انتخاباتی مطرح و به رأی‌دهندگان ارائه شده است، اشاره‌ای نکرده است، بنابراین هیچ متنی درباره جرم بودن آنها وجود ندارد، حتی اگر این نوع اقدامات ظاهراً خارج از چارچوب قانونی به نظر آیند.

الراوی ادامه داد: «قانون انتخابات موارد زیادی را مشخص نکرده که برای نمونه نامزدی می‌تواند در کمپین انتخاباتی خود برای جلب رای دهنده پول خرج کند یا نه».

او افزود:«همه این تخلفات تا زمانی که قانونی به نام مجازات جرایم انتخاباتی صادر نشود یا در قانون فعلی انتخابات که شامل 17 صفحه است لحاظ نشود را نمی‌توان به عنوان جرم انتخاباتی تلقی کرد.»

معاون رئیس سابق کمیسیون انتخابات عراق در پایان تأکید کرد که بزرگترین چالش پیش‌ روی انتخابات آینده حضور احزاب، نهادها و افراد فراتر از قانون و مسئولیت‌ناپذیر است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم