تاکید کویت بر لزوم همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی
تردیدهای بسیاری درباره ماهیت برنامه هستهای ایران وجود دارد
کویت تاکید کرد ایران باید به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه دهد «ماهیت» برنامه هستهای این کشور را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد تا از «صلحآمیز» بودن آن اطمینان کامل حاصل کند.
به گزارش خبرگزاری کویتی «کونا»، پنجشنبه 16 سپتامبر 2021، عبدالله العبیدی، معاون نماینده دائم کویت در سازمانهای بینالمللی، طی بیانیهای اعلام کرد «تردیدهای بسیاری» درباره ماهیت برنامه هستهای ایران وجود دارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته گذشته طی دو گزارش محرمانه به اعضای شورای حکام این سازمان نظارتی وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد که فعالیتهای نظارتی و راستیآزمایانهاش از ماه فوریه بهدلیل جلوگیری حکومت ایران از دسترسی بازرسان این سازمان به تجهیزات نظارتیاش در تاسیسات هستهای ایران «به طور جدی تضعیف شده است».
به گزارش «کونا»، دیپلمات کویتی درباره محتوای این گزارشها مبنی بر اینکه آثار اورانیوم غنیشده در سه سایت هستهای اعلامنشدهٔ ایران یافت شده است، اظهار نگرانی کرد، و گفت این موضوع «نیاز به توضیح» دارد.
العبیدی در بیانیه خود تاکید کرد که تهران باید بهطور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند، و بهعنوان بخشی از تلاشها برای برونرفت از «بن بست» فعلی، به بازرسان این سازمان اجازه دسترسی بیشتر به نیروگاههای هستهای خود را بدهد.
گزارشهای تند ناظر اتمی سازمان ملل متحد که هفته پیش در اختیار شورای حکام قرار داده شد، همچنین هشدار ایالات متحده را برانگیخت مبنی بر اینکه مهلت بازگشت ایران به توافق هستهای رو به پایان است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، حین سفرش به آلمان در این باره گفت: «من نمیخواهم تاریخی برای این قضیه تعیین کنم، اما به شما میگویم داریم به نقطهای میرسیم که بازگشت به مفاد دقیق برجام، دیگر مزایای اصلی پایبندی به این توافق را تضمین نمیکند.»
پس از خروج ایالات متحده از توافق هستهای و کاهش شدید تعهدات برجامی ایران، مذاکرات جدیدی در ماه آوریل گذشته میان تهران و کشورهای حاضر در برجام با حضور غیر مستقیم آمریکا آغاز شد.
این مذاکرات پس از 6 دور با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران در 20 ژوئن متوقف شد و تاکنون تاریخ جدیدی برای از سرگیری آن تعیین نشده است.