افزایش حضور نظامی اسرائیل در دریای سرخ برای مقابله با تهدیدهای ایران
اسرائیل بهصورت مداوم با ناوچههای موشکی و زیردریایی در این منطقه فعالیت میکند
یک فرمانده پیشین نظامی اسرائیلی از افزایش چشمگیر فعالیتهای نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ جهت مقابله با تهدیدات فزاینده ایران خبر داد.
الی شارویت، دریاسالار اسرائیلی که بهتازگی بازنشسته شده، در مصاحبهای با «آسوشیتدپرس»، اظهار داشت که فعالیتهای ایران در آبهای بینالمللی از نگرانیهای عمده اسرائیل است.
شارویت با اشاره به اینکه نیروی دریائی اسرائیل در راستای دفاع از اقتصاد و امنیت منافع کشور خود، میتواند هر حمله مورد نیازی را صورت دهد، گفت: «اسرائیل از حق کشتیرانی و دریانوردی خود در سراسر جهان دفاع میکند.»
او در مورد حملهها و خرابکاریهای اخیری که علیه کشتیهای ایرانی صورت گرفته و به اسرائیل نسبت داده میشود، پاسخی نداد.
ناو پشتیبان «خارک» که به ارتش ایران تعلق داشت، 29 اردیبهشت سال جاری دچار حریق و در نزدیکی بندر جاسک غرق شد. امری که منجر به لغو مأموریت ناوگروه 77 جهت شرکت در رژه «روز نیروی دریایی روسیه» شد. برخی از مقامات ایرانی مانند حسین شتابی، فرمانده پیشین ناو تیپ منطقه یکم دریایی، غرق شدن ناو خارک را ناشی از یک «خرابکاری» میداند.
در ادامه این مصاحبه شارویت تائید کرد که این کشور شمار زیادی از محمولههای تسلیحاتی «حزب الله» را رهگیری کرده است.
او در این زمینه گفت: «در مورد کشتیهایی که محموله تسلیحاتی دارند، بسیار هوشیار هستیم و پس از اینکه آنها را رهگیری کردیم، وارد عمل میشویم.» او توضیحی در مورد ماهیت این «عمل» نداد.
طبق گفته او، اسرائیل در سه سال اخیر حضور خود در دریای سرخ را به صورت چشمگیری افزایش داده و این کشور به صورت مداوم با ناوچههای موشکی و زیردریایی در این منطقه فعالیت میکند.
دریای سرخ از اهمیت استراتژیکی بالایی برخوردار است. این دریا میزبان مهمترین مسیرهای حمل و نقل دریایی همچون «کانال سوئز» و «تنگه بابالمندب» است. تقریبا تمام واردات اسرائیل نیز از طریق این دریا انجام میشود.