سفارت سعودی در واشینگتن: ریاض از انتشار اسناد محرمانه حملات 11 سپتامبر استقبال می‌کند

«همانطور که طبق تحقیقات قبلی، از جمله در کمیسیون 11 سپتامبر و انتشار گزارش موسوم به "28 صفحه‌ای" ثابت کرد، هیچ مدرکی نشان بر اینکه دولت پادشاهی عربی سعودی یا هر یک از مقامات این کشور از حملات تروریستی اطلاع قبلی داشته یا به هر نحوی در برنامه‌ریزی یا اجرای آنها مشارکت داشته اند، وجود ندارد».

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سفارت پادشاهی عربی سعودی در ایالات متحده آمریکا اعلام کرد ریاض از انتشار اسناد محرمانه مربوط به حملات تروریستی11 سپتامبر 2001 استقبال می‌کند.
این سفارت با انتشار بیانیه‌ای روز چهارشنبه 8 سپتامبر 2021 خواستار افشای مستمر کلیه اسناد مربوط به این حملات طی بیست سال گذشته شد.

در این بیانیه آمده که پادشاهی عربی سعودی همواره خواستار شفافیت در مورد فاجعه 11 سپتامبر شده است و می‌افزاید: «همانطور که طبق تحقیقات قبلی، از جمله در کمیسیون 11 سپتامبر و انتشار گزارش موسوم به "28 صفحه‌ای" ثابت کرد، هیچ مدرکی نشان بر اینکه دولت پادشاهی عربی سعودی یا هر یک از مقامات این کشور از حملات تروریستی اطلاع قبلی داشته یا به هر نحوی در برنامه‌ریزی یا اجرای آنها مشارکت داشته اند، وجود ندارد».

ادعاهای باطل

این بیانیه تاکید کرد: «هرگونه ادعایی مبنی بر مشارکت سعودی در حملات 11 سپتامبر بی‌اساس و باطل است. همانطور که دولت‌های چهار رئیس جمهوری قبلی ایالات متحده تاکید کرده اند، پادشاهی عربی سعودی جنایات فجیعی را که علیه متحد و شریکش ایالات متحده، صورت گرفته را تقبیح و محکوم کرده است».

سفارت سعودی در واشینگتن افزود: "پادشاهی عربی سعودی از تهدیدهای القاعده چه از جنبه ایدئولوژیک و یا اقدامات تروریستی این گروه کاملا آگاه است و مانند ایالات متحده، همواره هدف اصلی القاعده حتی قبل از حملات 11 سپتامبر بود. و با همراهی ایالات متحده برای مقابله با تروریسم و ​​افراط گرایی در همه اشکال آن از هیچ تلاشی دریغ نکرد».

مبارزه با تروریسم

در این بیانیه همچنین آمده است: «سعودی به سابقه خود در مبارزه با تروریسم ، از جمله تلاش‌هایش برای خنثی‌سازی تامین مالی تروریسم و ​​استراتژی جامع خود برای مبارزه با ایدئولوژی افراطی و تضعیف و شکست سازمان‌های تروریستی در سراسر منطقه، افتخار می کند».
این بیانیه با تأکید بر اینکه پادشاهی عربی سعودی شریک اصلی ایالات متحده در مبارزه با تروریسم است افزود: «دو کشور با هم در عراق و سوریه با داعش مقابله کردند و از جمله موفقیت‌های مشترک، وارد کردن خسارت‌های زیادی به القاعده در شبه‌جزیره عرب و داعش در یمن بود. شکی نیست که اقدامات هماهنگ دو کشور برای مقابله با توطئه‌های تروریستی در بیست سال گذشته جان هزاران سعودی و آمریکایی را نجات داده است».

افشای کامل اسناد

در بخشی دیگر از این بیانیه تاکید شده است که «پادشاهی عربی سعودی به عنوان یکی از کشورهای مورد هدف تروریسم جهانی ، درد و رنج خانواده‌هایی را که عزیزان خود را در آن روز فراموش نشدنی از دست داده‌اند درک می کند».

سفارت سعودی افزود: «افشای برخی اسناد طبقه‌بندی شده مربوط به حملات 11 سپتامبر، مانند "گزارش 28 صفحه‌ای" نتیجه‌گیری کمیسیون 11 سپتامبر، پیشتر نشان داد که پادشاهی عربی سعودی هیچ ارتباطی با این جنایت ندارد. مایه تاسف است که چنین ادعاهای دروغین همچنان ادامه یابد. از سوی دیگر، پادشاهی عربی سعودی حمایت مستمر خود را از افشای کامل اسناد و مطالب مربوط به تحقیقات ایالات متحده در مورد آن حملات تروریستی اعلام می‌کند، به این امید که افشای کامل این اسناد منجر به پایان دادن قطعی به ادعاهای بی اساس درباره کشورمان شود».

بیشترین بازدید موضوعات مهم