آمریکا: از تغییر رفتار و رویکردهای طالبان مطمئن نیستیم
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت: « هیچ عجلهای برای به رسمیت شناختن طالبان» در افغانستان نیست
مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفت هنوز مشخص نیست که آیا گروه طالبان، بیرحمیای که قبلا با آن شناخته میشد را، کنار گذاشته است یا خیر.
میلی روز گذشته 1 سپتامبر، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «من میتوانم بر اساس تجربه شخصی خود بگویم که این گروه قبلا بیرحم بوده است. اما اینکه آیا تغییر کردهاند یا نه را باید دید.»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که ایالات متحده به تخلیه شهروندان آمریکایی و پیمانکاران (افغانهای همکار) از افغانستان ادامه میدهد و افزود که وزارت خارجه این روند را مدیریت میکند.
او ادامه داد: «درسهای زیادی از تجربه افغانستان آموختیم...عملیات مبارزه با تروریسم در طی 20 سال گذشته مهم بوده است و هیچ حمله تروریستی بزرگی علیه ایالات متحده آمریکا در دو دهه گذشته ثبت نشده است».
او در مورد حملهای که ارتش آمریکا در روزهای پایانیِ عملیات تخلیه در کابل شروع کرد، گفت: «این حمله بر اساس اطلاعاتی بود که نشان میداد داعش حملهای را انجام خواهد داد». میلی افزود انفجارهایی که پس از آن رخ داد، ثابت میکند که آن ماشین واقعا یک تله انفجاری و از قبل بمبگذاری شده بود.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا نیز به نوبه خود گفت: «این طولانیترین جنگ در تاریخ آمریکا است و در طی هفتههای گذشته، واکنشهای زیادی صورت گرفته است... برای بررسی این امور باید به آن زمان داد.»
او همچنین گفت: «6000 آمریکایی و 123000 غیر نظامی از کابل خارج شده است» و ادامه داد که «عملیات تخلیه از افغانستان، یک دستاورد تاریخی محسوب میشود».
آستین گفت: «ما تمام تلاش خود را، برای اطمینان از اینکه روی داعشِ خراسان تمرکز کردهایم، انجام خواهیم داد... ما با طالبان در مورد مسائل بسیار محدودی کار کردیم، و این به معنای همکاریهای بیشتر نیست».
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز به نوبه خود گفت: «طالبان متعهد شده است که به دارندگان اسناد معتبر، اجازه سفر دهد.»
کاخ سفید در رابطه با همین موضوع گفت: «ما در حال اسکان حدود 50000 افغان در پایگاههای نظامی آمریکا هستیم» و تأکید کرد تمام افغانهایی که به آمریکا میرسند تحت «بازرسی امنیتی» قرار گرفتهاند. همانگونه که «77 درصد کسانی که در عملیات تخلیه، از افغانستان خارج شدهاند، در معرض خطر بودهاند».
این در حالی است که خبرگزاری روسی « اسپوتنیک»، به نقل از محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان، روز چهارشنبه گفته است که گروه طالبان، از کشورهایی که سفارتخانههای خود را بسته و نمایندگی دیپلماتیک خود را به قطر منتقل کردهاند، میخواهد که به افغانستان بازگردند.
محمد نعیم ادامه داد: «ما وضعیت را در کابل کنترل کردیم و هیچ مشکلی برای هیچ یک از سفارتخانهها و یا دیپلماتهای حاضر اتفاق نیفتاد. این نشان میدهد که ما به تعهدات خود پایبند هستیم و میتوانیم از کشور خود و همچنین دیگران حمایت کنیم و مسائل امنیتی را کنترل کنیم.»
او در مورد تعیین سفیران جدید افغانستان در کشورهای مختلف گفت: «این مسائل همه مربوط به آینده است، پس از حل و فصل امور و اعلام حکومت، در صورت لزوم و با توجه به شرایط، تصمیمات را اتخاذ میکنیم».
نعیم در مورد تاریخ اعلام حکومت جدید نیز گفت: «نمیتوانیم تاریخی را برای آن تعیین کنیم، اما در اسرع وقت حکومت جدید را اعلام میکنیم». او ادامه داد: «تقریبا تمام وزیران حکومت را انتخاب کردهایم و به زودی تشکیل حکومت را اعلام خواهیم کرد».