رئیسجمهوری لبنان: استعفا نمیکنم و در انتخاب وزرا شرکت خواهم کرد
میشل عون تأیید کرد که در تشکیل کابینه با نخست وزیر شریک است
با شدت یافتن بحران اقتصادی در لبنان که بسیاری آن را بیسابقه میدانند و همچنین بهدنبال دو حادثه مرگبار انفجار بندر بیروت و عکار، دو حزب «کتائب» و نیروهای لبنانی و همچنین جریان مستقبل از رئیسجمهوری این کشور، میشل عون خواستند استعفا کند. این امر نه تنها با نفی قاطع میشل عون همراه بود، بلکه او بر لزوم ماندن خود در این پست پافشاری کرد.
میشل عون، همچنین دوشنبه، 16 اوت، در دیدار با نمایندگان «شورای ملی تجمع برای لبنان در فرانسه»، بر عزم خود برای مبارزه با فساد تاکید کرد و گفت: «چه در جایگاه سیاسی و چه در راهی که در این مسیر پیموده کسی قادر نخواهد بود من را از هدفم باز دارد.»
او افزود: «رئیسجمهوری با وجود از دست دادن اختیاراتش، باز هم در تشکیل دولت با نخست وزیر سهیم است. او حق دارد از بین اسامی ارائه شده با توجه به جایگاه معنویش اشخاصی را برگزیند.» او همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورش «بهرغم کارشکنی بعضیها» در روزهای آینده شاهد تشکیل دولت جدید و برون رفت از بحران باشد.
«لبنان در گرداب بحرانها»
بحران اقتصادی در لبنان که از سال 2019 شتاب گرفته، انفجار بیروت با بیش از 200 جانباخته، بیماری همهگیر کرونا، عدم حصول توافقهای سیاسی در تشکیل دولت جدید، نمونههای بارز از مشکلاتی هستند که اوضاع در این کشور را بغرنج کرده و آن را پرتگاه فروپاشی کشانده است. این اما تمام ماجرا نیست، در سحرگاه یکشنبه، در پی انفجار مخزن سوخت در شهر الخلیل در شمال منطقه عکار، دست کم 28 نفر کشته و حدود 80 نفر دیگر زخمی شدند، و با این وجود هنوز جزئیاتی درباره دلایل وقوع این انفجار منتشر نشده است.
صلیب سرخ لبنان در صفحه توییتر خود نوشت: «امدادرسانان پس از انفجار یک تانکر سوخت در شهر عکار، جسد 20 نفر را به بیمارستانهای نزدیک منطقه انفجار منتقل کردند».
لبنان ماههاست که دچار کمبود سوخت است و این کمبود تاثیر زیادی بر عملکرد خدماترسانی نهادهای خصوصی و عمومی از جمله بیمارستانها گذاشته است.
این شرایط از شنبه گذشته باعث تشکیل صفهای طولانی شهروندان لبنانی در جایگاههای فروش سوخت شد و برخی از مردم مانع جابجایی تانکرهای سوخت در بعضی مناطق لبنان شدند.
بحران شدید اقتصادی
لبنان هماکنون دچار بحران اقتصادی بسیار حادی است بهطوری که بانک جهانی آن را بدترین بحران از سال 1850 توصیف کرده است. بر اساس گزارش سازمان ملل، 78 درصد از مردم لبنان زیر خط فقر زندگی میکنند. شهروندان طبقه حاکم را مسئول فروپاشی اقتصادی و بحرانهایی میدانند که در دو سال گذشته تجربه کردهاند، و به ویژه انفجار بندر بیروت که در 4 اوت 2020، رخ داد.
از زمان استعفای دولت حسن دیاب پس از انفجار بیروت، اختلافات بین نیروهای سیاسی مانع از تشکیل دولت جدید شد.
شایان ذکر است جامعه بینالمللی حمایت مالی برای خروج لبنان از بحران اقتصادی به تشکیل دولتی متهد به اجرای اصلاحات اساسی مشروط کردند.
سعد حریری در 22 اکتبر گذشته، مامور تشکیل دولت جدید لبنان شد. اما او پس از اختلاف نظرهایی با میشل عون در 15 ژوئیه از انجام این ماموریت صرفنظر کرد. در 26 ژوئیه، نجیب میقاتی، که ریاست دو دولت در سال های 2005 و 2011 را بر عهده داشت، مامور تشکیل دولت جدید شد.
-
سعد حریری خواستار استعفای رئیسجمهوری لبنان در پی انفجار «عکار» شد
در انفجار یک تانکر سوخت در شهر عکار لبنان دست کم 20 نفر کشته شدند خاورميانه -
اسرائیل از شبکه تونلهای زیرزمینی حزبالله در جنوب لبنان پرده برداشت
بنا به یک گزارش اسرائیلی، حزبالله شبکهای از تونل برای ارتباط میان بیروت و بقاع با جنوب لبنان ایجاد کرده است خاورميانه -
تحریمهای آمریکا علیه نهادهایی از لبنان، سوریه، عراق و روسیه
تحریمهای وزارت خارجه آمریکا گروههای شبهنظامی حزبالله لبنان، حزبالله عراق و عصائب اهل الحق را شامل میشود بين الملل