اسرائیل خواستار تعیین ضربالاجل برای ادامه مذاکرات احیای برجام شد
اسرائیل نگران است که ایران از «وضعیت برزخی» عدم دسترسی آژانس به تاسیسات هستهای استفاده کند تا زمان دستیابی به سلاح هستهای را کاهش دهد
مقامات اسرائیلی به همتایان آمریکایی خود هشدار دادهاند که حکومت ایران از وقفهای که در مذاکرات برای احیای توافق هستهای 2015 موسوم به «برجام» پیش آمده استفاده خواهد کرد تا زمان دستیابی خود به بمب اتم را کاهش دهد، و بر این مبنی خواستار تعیین ضربالاجل برای ادامه مذاکرات شدند.
پس از پایان دور ششم مذاکرات غیرمستقیم مقامات ایرانی با نمایندگان ایالات متحده در وین پایتخت اتریش در ماه ژوئن امسال به منظور احیای برجام، روند گفتوگوها متوقف شد، و تاریخی برای از سر گیری مذاکرات تعیین نشد. مقامات ایرانی در آن زمان اعلام کردند که نزدیکترین زمان بازگشت آنها به وین دو ماه و پس از ورود ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری جدید ایران، در 5 آگوست به نهاد ریاستجمهوری خواهد بود.
یک منبع ارشد دیپلماتیک اسرائیل که نخواسته نامش فاش شود، دوشنبه 26 ژوئیه 2021 به «جروزالم پست» گفت که اسرائیل نگران است که حکومت ایران از این «وضعیت برزخی» و عدم دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هستهای ایران طی این مدت استفاده کند تا زمان دستیابیاش به سلاح هستهای را از حدود هفت ماه به دو یا سه ماه کاهش دهد.
به گفته این منبع اسرائیلی، حکومت ایران پس از حاصل شدن مطامع اتمیاش در مدتی که روند مذاکرات هستهای متوقف شده، میتواند به میز مذاکره بازگردد و کماکان خواستار لغو تحریمهای ایالات متحده بشود.
جمهوری اسلامی در اوایل ماه ژوئیه به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد كه اقدام لازم را برای تولید فلز اورانیوم غنیشده 20 درصدی برای «سوخت رآكتور» انجام داده است. این اقدام، پروژه هستهای ایران را به مرحلهای پیشرفتهتر از تمام کشورهای دیگری که بهرغم داشتن برنامه اتمی، سلاح هستهای ندارند رسانده است.
با این وجود، حکومت ایران تنها خواستار رفع تحریمهای آمریکا نیست. «والاستریت ژورنال» اخیرا گزارش داد که ایران به دنبال گنجاندن بندی در توافق هستهای جدید است که ایالات متحده را ملزم به دریافت تأیید سازمان ملل قبل از ترک دوباره توافق میکند. به گزارش «جروزالم پست»، این البته عملی غیرقانونی در ایالات متحده تلقی خواهد شد، چرا که مطابق قانون اساسی هیچ رئیسجمهوری نمیتواند رئیسجمهور آینده آمریکا یا کنگره را به پایبندی به یک سیاست خاص مجبور کند.
-
وال استریت ژورنال: ایران خواستار مشروط شدن خروج دوباره آمریکا از برجام است
«کسب مجوز آمریکا از سازمان ملل متحد برای خروج دوباره از برجام مغایر با قانون اساسی ایالات متحده است» بين الملل -
سفیر اسبق اسرائیل در آمریکا: برجام به جنگ در خاورمیانه میانجامد
مایکن اورن: بزرگترین اختلاف اسرائیل با آمریکا مساله فلسطین نیست، بلکه ایران است ايران -
شروط احتمالی اسرائیل برای موافقت با احیای برجام
به گزارش «جروزالم پست»، یکی از شروط اسرائیل میتواند افزایش چشمگیر هماهنگی و همکاری نظامی میان این کشور با آمریکا باشد خاورميانه