اوپکپلاس برای افزایش تدریجی تولید نفت به توافق اولیه رسید
بر اساس توافق جدید اوپکپلاس پایه تولید امارات متحده عربی به 3.5 میلیون بشکه در روز از ماه مه 2022 افزایش مییابد
خبرگزاری «رویترز»، روز یکشنبه خبر داد که کشورهای عضو «اوپکپلاس» توافق کردند سقف تولید نفت را تا ماه دسامبر امسال به تدریج افزایش دهند.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: «این کشورها توافق جاری را تا پایان سال 2020 حفظ خواهند کرد.»
وزرای کشورهای اوپکپلاس، پس از شکست مذاکرات پیشین در اوایل ژوئیه، در تلاشی دیگر برای افزایش تدریجی تولید نفت امروز 18 ژوئیه، جلسهای برگزار کردند.
یک منبع در اوپکپلاس به «رویترز» گفت که تولیدکنندگان اصلی این گروه به توافق اولیه برای افزایش تدریجی تولید نفت تا دسامبر و تمدید توافقنامه تا پایان سال 2022 توافق کردهاند.
بر اساس این توافق، پایه تولید از 43.8 به 45.5 میلیون بشکه در روز، از ماه مه 2022 افزایش مییابد.
در همین راستا، سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات، گفت: «بر تعهد خود نسبت به گروه اوپکپلاس تأیید کرده و با آن همکاری می کنیم. ما از پادشاهی عربی سعودی برای نقش سازنده آن در دستیابی به توافقنامه اوپکپلاس سپاسگزاریم.»
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی سعودی در این رابطه گفت: «3 ماه فرصت داریم تا خود را با تغییرات در بازارهای نفت سازگار کنیم.»
وزیر انرژی سعودی افزود: «من از معاون نخست وزیر روسیه درباره حمایت از تصمیم اوپکپلاس تأیید دریافت کردم. در صورت فراهم شدن شرایط، در سپتامبر 2022 به این کاهش تولید پایان خواهیم داد.»
بر اساس توافق جدید گروه اوپکپلاس پایه تولید امارات متحده عربی به 3.5 میلیون بشکه در روز از ماه مه 2022 افزایش مییابد.
پایه تولید عراق و کویت در هر روز 150 هزار بشکه در روز از ماه مه 2022 افزایش مییابد.
هفته گذشته اخباری مبنی بر اینکه امارات و سعودی در مورد عرضه نفت اوپکپلاس به توافق رسیده است، توسط رویترز منتشر شد و در پی اعلام آن، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با یک دلار کاهش به 75 دلار و 49 سنت در هر بشکه رسید. وزارت انرژی امارات در واکنش به این خبر به رویترز گفته بود که هنوز اتفاقی با اوپکپلاس حاصل نشده است.
با شیوع بیماری کووید-19 در جهان و کاهش تقاضای جهانی نفت، اوپکپلاس در ماه مه سال 2020 تولید نفت را روزانه نزدیک به 10 میلیون بشکه کاهش داد تا بتدریج بتواند تا آوریل 2022 آن را افزایش دهد.
قیمت نفت خام مدتی است تحت تاثیر بازارهای فروش جدید قرار گرفته و کمی کاهش یافته، به طوری که قیمت هر بشکه نفت «وست تگزاس اینترمیدیت» با کاهش روزانه 1.5 درصدی به 74.12 دلار رسیده است. در همین حال، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با 1.1 درصد افت به 75 دلار و 49 سنت رسید.
آژانس بینالمللی انرژی گفته بود که انتظار میرود میزان تقاضای نفت 5.4 میلیون بشکه در روز در سال 2021 و سه میلیون بشکه در روز در سال 2022 افزایش یابد.