نتانیاهو: سیاست «مماشات» دست اسرائیل را مقابل تهدید ایران میبندد
اگر میخواهید آمریکاییها پشت درهای بسته به حرفتان گوش کنند، باید ابتدا در ملاء عام صدایتان را بلند کنید.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق اسرائیل، در مقالهای برای روزنامه «اسرائیل هیوم» رهبران جدید اسرائیل را شدیدا مورد انتقاد قرار داد و گفت که آنها با پیگیری سیاست «مماشات» در قبال آمریکا، دست اسرائیل را برای دفاع از خود در برابر تهدید اتمی ایران بستهاند.
به گفته نتانیاهو، دولت اسرائیل در زمان صدارت وی فعالیتهای گستردهای برای مقابله با برنامه هستهای تسلیحاتی ایران، که به گفته او «برای نابودی ما طراحی شده است»، صورت داد. گاهی ایالات متحده از این اقدامات اطلاع داشت، گاهی هم «ما آن کارها را بدون اطلاع و تأیید آمریکا انجام دادیم.»
نخست وزیر سابق اسرائیل میگوید که دولتهای مختلف آمریکا، از جمله دولت بایدن، بارها و بارها از او خواستند تا آنها را با اقدامات خود علیه ایران «غافلگیر» نکند. اما او هرگز در این باره به آنها قولی نداد، و از محدود کردن «آزادی عمل» اسرائیل خودداری کرد.
با این حال، به گفته نتانیاهو، نفتالی بنت نخست وزیر، و یائیر لاپید وزیر خارجه، طی یک هفتهای که از تشکیل دولتشان در اسرائیل میگذرد، با پیگیری سیاست «عدم غافلگیری» نسبت به دولت بایدن، رویکرد نتانیاهو در قبال ایران را به کناری گذاشته و «ضربهای مهلک» به آزادی عمل اسرائیل وارد آوردهاند.
نتانیاهو میپرسد که چه اتفاقی میافتد هنگامی که ایالات متحده به توافق هستهای 2015 با ایران موسوم به «برجام» بازگردد؟ آیا کسی در این تردیدی دارد که در صورت تصمیم اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران، آمریکا که این اقدام را تهدیدی برای احیای توافق میداند، با اقدام نظامی مخالفت خواهد کرد؟
نتانیاهو میگوید: «ما سالها تلاش کردیم تا افکار عمومی آمریکا را تحت تأثیر قرار داده و رهبران مهم ایالات متحده را به مخالفت با برنامه هستهای ایران ترغیب کنیم. تلاشهای ما، در خروج دولت قبلی آمریكا از توافق هستهای خطرناک با حکومت ایران و حتی وضع تحریمهای شدیدتر علیه آنها نقش داشت.»
با این وجود، به قول نتانیاهو «دولت مماشات» میگوید که میخواهد اختلافات خود با ایالات متحده را «پشت درهای بسته» حل و فصل کند. به گفته وی، این دولت به جای اینکه روشن و آشکار موضعگیری کند تا افکار عمومی آمریکا را به نفع اسرائیل و در مخالفت با بازگشت به توافق هستهای تحت تأثیر قرار دهد، دست روی دست گذاشته و هیچ کاری نمیکند.
نخست وزیر سابق اسرائیل نتیجه میگیرد که «با تکیه بر 40 سال تجربه، شهادت میدهم که چنین رویکردی کاملا بینتیجه بود. اگر میخواهید [آمریکاییها] پشت درهای بسته به حرفتان گوش کنند، باید ابتدا در ملاء عام صدایتان را بلند کنید.»
-
انقلاب نتانیاهو در رویکرد استراتژیک اسرائیل نسبت به ایران
پس از کشاکش بسیار و فراز و نشیبهای فراوان، دوران پانزدهسالهٔ رهبری بنیامین نتانیاهو، که تاکنون طولانیترین دوره نخستوزیری در تاریخ هفتاد و ... دیدگاه ها -
نتانیاهو: آمریکا نباید به برجام برگردد
اسرائیل با برجام یا بی برجام مانع دستیابی ایران به سلاح هستهای میشود ايران