آیا افغانستان پس از ترکیه پناهگاه امن اخوان المسلمین خواهد بود؟
ترکیه فعالیتهای سیاسی و رسانهای گروه «اخوانالمسلمین» در این کشور را بهطور کامل متوقف کرده است
بنا به اطلاعات رسیده به «العربیه» گروهی از اعضای اخوان المسلمین مصر که طی سالهای اخیر به ترکیه متواری شدهاند، به دنبال نزدیکی میان قاهره و آنکارا و تحت فشارهای اخیر اعمال شده بر این گروه و منع فعالیت آنها در این کشور در نظر دارند افغانستان را پس از آنکه مناطق وسیعی از آن به تصرف گروه طالبان درآمده به عنوان پناهگاهی امن برای خود اختیار کنند.
گروه اخوان المسلمین در ترکیه تحت تاثیر تصمیمات اخیر دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور و محدودیتهای اعمال شده علیه عناصر و رهبران این جماعت و همچنین منع فعالیتهای رسانه عناصر و رهبران خود از جمله ابراهیم منیر در نظر دارد تا افغانستان را به عنوان پناهگاهی امن برای خود اختیار کند.
در همین راستا گروه محمود حسین، دبیرکل سابق جماعت اخوان که به ترکیه متواری شده، نشستهای فشردهای را برای بررسی واکنش به تصمیمات منیر منعقد کرده و موضع جستجوی برای یافتن اماکن امن دیگری به دور از ترکیه را مورد بررسی قرار داده است.
در این رابطه نظر گروه عملا بر انتقال شبکههای تلویزیونی به خاک بریتانیا متمرکز شده به ویژه اینکه مجوز فعالیت اغلب آنها از آنجا صادر شده است.
طی این نشستها یکی از رهبران اخوان المسلمین با طرح سئوالی ایده جدیدی را ارائه داد که چرا عناصر اخوان را به افغانستان منتقل نکنیم؟
این رهبر گروه اخوان المسلمین گفته است که با توجه به تحولات اخیر و عقبنشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و اینکه طالبان 85 درصد از خاک این کشور را تصرف کرده و نیز نفوذ ترکیه و حضور نظامی آن برای دفاع از فرودگاه کابل، چرا اعضای تشکیلات اخوان المسلمین به افغانستان نروند؟
بنا به اطلاعات رسیده به «العربیه.نت» رهبران جماعت اخوان المسلمین ایده انتقال از ترکیه به افغانستان را با توجه به این که یک شاخه از این جماعت در این کشور مستقر است، و گروه اخوان حمایتهای مادی، لجستیکی و انسانی از جنبش طالبان و مجاهدین افغان در جنگ با شوروی سابق بعمل آورده است، مطرح کردند.
طبق اطلاعات به دست آمده رهبران اخوان المسلمین این ایده را طی کنفرانسی که دو روز پیش در لندن برگزار شده بود به ابراهیم منیر،نماینده رهبر اخوان المسلمین ارائه دادند و او نیز با این طرح مخالفت نکرده، اما با توجه به اختلافات کنونی میان طالبان و دولت ترکیه که به دنبال آن حضور نیروهای ترکیهای در افغانستان به عنوان اشغالگر توصیف شده، خواسته تا در این رابطه رایزنیهای بیشتری با سایر رهبران و تشکیلات بینالمللی اخوان المسلمین و همچنین مسئولان جنبش طالبان انجام شود.
دولت ترکیه یکشنبه 4 ژوئیه، فعالیت سیاسی رهبران گروه «اخوانالمسلمین» را بهطور کامل متوقف کرد.
همزمان با آغاز مذاکرات دولت اردوغان با مصر و برخی کشورهای عربی خلیج برای از سرگیری روابط فیمابین، فعالیتهای رسانهای اخوانالمسلمین در ترکیه که شامل چند شبکه تلویزیونی و تعدادی سایت خبری و تحلیلی بود، متوقف شد.
-
صدور حکم قطعی رهبر «اخوان المسلمین» مصر و 10 عضو دیگر این گروه
محمد بدیع و 10 عضو بلندپایه اخوان المسلمین به حبس ابد محکوم شدند خاورميانه -
دفتر و مجلس شورای اخوان المسلمین مصر در ترکیه منحل شد
منابع خبری العربیه روز دوشنبه 5 ژوئیه از جزئیات جدیدی درباره انحلال دفتر اداری اخوان المسلمین مصر و مجلس شورای این تشکیلات اسلامگرا در ترکیه خبر دادند ... خاورميانه -
ترکیه فعالیت تشکیلات «اخوانالمسلمین» مصری را متوقف میکند
رهبران اخوان در ازای متوقف کردن کامل فعالیت سیاسی میتوانند در ترکیه زندگی کنند خاورميانه -
ضرب و شتم نماینده زن لیبرال پارلمان تونس توسط نمایندگان اخوان المسلمین
رفتار اسلامگرایان با محکومیت گسترده داخلی و خارجی مواجه شد خاورميانه