ترکیه فعالیت تشکیلات «اخوانالمسلمین» مصری را متوقف میکند
رهبران اخوان در ازای متوقف کردن کامل فعالیت سیاسی میتوانند در ترکیه زندگی کنند
منابع آگاه «العربیه» روز یکشنبه 4 ژوئیه، گفتند که ترکیه، فعالیت سیاسی رهبران گروه «اخوانالمسلمین» را بهطور کامل متوقف کرده است.
پیشتر ترکیه با آغاز مذاکره و گفتوگو با مصر و برخی کشورهای عربی خلیج برای از سرگیری روابط با این کشورها، فعالیت رسانهای اخوانالمسلمین که شامل چند شبکه تلویزیونی و تعدادی سایت خبری و تحلیلی بود را متوقف کرد.
بر اساس گفته این منابع، برخی از رهبران اخوانالمسلمین مصر در ترکیه از کار و فعالیت سیاسی در شعبه این گروه در ترکیه استعفا دادهاند. برخی دیگر نیز از پراختن حق اشتراک تشکیلاتی که اعضای این گروه به صندوقهای ویژه متعلق به سازمان بینالمللی اخوان در خارج از کشور میپردازند، امتناع کردهاند.
اختلافات و بحران مالی
منابع «العربیه» همچنین از بروز اختلافات شدید فکری میان رهبران این گروه خبر دادهاند. این اختلافات پس از آن صورت گرفت که تعدادی از اعضای گروه پذیرفتند در قبال ادامه اقامت دائم در ترکیه، از فعالیت و کار سیاسی دست بکشند.
به گفته این منابع، اخوانالمسلمین بهدلیل عدم پرداخت سهم اشتراک اعضا و رهبران آن، در یک بحران مالی قرار گرفته است. به همین منظور این گروه بهصورت مخفیانه تصمیم گرفته تا تعدادی از دفاتر خود را در چندین کشور تعطیل کند.
منابع میگویند، در پی بسته شدن دو کانال تلویزیونی وابسته به اخوان، رهبران این گروه با عدم پرداخت، دستمزد کارکنان با مبالغ مالی هنگفت قصد خروج از ترکیه را دارند.
ادامه زندگی بدون فعالیت سیاسی
منابع العربیه درباره هدف نهایی اخوانالمسلمین، گفتند که بسیاری از بازرگانان و تجار این گروه ترجیح دادهاند که در ازای ترک کامل فعالیتهای سیاسی، به فعالیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری در ترکیه ادامه و در این کشور به زندگی خود ادامه دهند.
آنکارا در ازای متوقف کردن فعالیتهای سیاسی اخوان به تعدادی از بازرگانان این گروه امتیازات اقتصادی و سرمایه گذاری ارائه داده است. برخی از رهبران این گروه درخواستهایی برای تجدید اقامت به مدت 3 تا 5 سال در ترکیه را همراه با گواهی توقف فعالیت سیاسی به دولت ترکیه ارائه دادهاند.
روز گذشته، سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، از تصمیم آنکارا برای منع فعالیتهای رسانهای اخوانالمسلمین و توقف فعالیت تحریکآمیز آنها علیه دولت و ملت مصر استقبال کرد و آن «گامی مثبت» دانست.
او گفت این اقدام ترکیه با میثاقها و قوانین حقوقی بینالمللی و روابط عادی بین کشورها بر اساس عدم دخالت در امور داخلی یک دیگر سازگار است.
گفتنی است که ترکیه در ماه مارس گذشته تمایل خود را برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با مصر اعلام کرده بود. در ماه مه گذشته یک هیئت ترکی به ریاست سادات اونال، معاون وزیر امور خارجه این کشور، اولین سفر خود به قاهره را پس از سال 2013 انجام داد تا با مقامات مصری برای از سرگیری روابط رایزنی کند.
پس از سرنگونی حکومت اخوانالمسلمین به ریاست محمد مرسی، برخی رهبران و اعضای این گروه از مصر به ترکیه فرار کرده و به فعالیت علیه دولت جدید مصر پرداختند. گروهی دیگر نیز به صحرای سینا رفته به «انصار بیت المقدس» و سپس به داعش پیوستند.
-
سرنوشت فعالان رسانهای اخوانالمسلمین در ترکیه در صورت عادیسازی روابط با مصر
گروه اخوان المسلمین یک اتاق بحران تشکیل داده و چندین سناریو را در صورتی که مصر و ترکیه تصمیم بگیرند روابط خود را از سر بگیرند پیشبینی کردهاست. ... اخبار العربيه -
ترکیه فعالیت رسانهای اخوان المسلمین علیه مصر را محدود کرد
اقدامی در راستای تلاشهای اخیر آنکارا جهت از سرگیری روابط با قاهره خاورميانه