سرگئی لاوروف: گذرگاههای مرزی کمکرسانی به سوریه باز نخواهد شد
روسیه آمریکا و اروپا را مقصر وخامت اوضاع در سوریه دانست
سرگئی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه شامگاه چهارشنبه 30 ژوئیه پس از گفتگو با مولود چاووش اغلو، همتای ترکیهای خود درباره وضعیت ادلب، اعلام کرد دو طرف توافق کردهاند در ادلبم نطقه عاری از گروههای مسلح ایجاد کنند.
لاوروف گفت که با چاووشاوغلو درباره ادامه روند سیاسی «آستانه» برای پایان دادن به بحران سوریه گفتگو کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد مسکو با پیشنویس قطعنامه جدید ارائه شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای افتتاح گذرگاههای مرزی سوریه به منظور ارسال کمکهای انساندوستانه به مناطق مخالفان سوری، مخالف است.
او مدعی شد که تحریمهای آمریکا و اروپا که در چارچوب قانون «سزار» بر سوریه اعمال شده، دلیل اصلی وخامت اوضاع اقتصادی و امنیتی در سوریه است.
قانون «سزار» بخشی از تحریمها آمریکا علیه بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و متحدانش است که به دلیل شکنجه و کشتار شمار زیادی از زندانیان سیاسی، در 17 ژوئن 2020 به اجرا درآمد . این قانون که در دسامبر سال گذشته توسط دونالد ترامپ امضا شد، تا سال 2024 اعتبار خواهد داشت.
هدف قانون جدید «سزار» افزایش انزوای مالی، اقتصادی و سیاسی بشار اسد و اعمال تحریم بیشتر علیه او به منظور مجبور کردن او به حل و فصل سیاسی بحران سوریه طبق قطعنامه 2254 شورای امنیت است.
ایالات متحده آمریکا پیشتر اعلام کرده بود یکی از مسائلی که جو بایدن در ملاقات خود با ولادیمیر پوتین درباره آن بحث و گفتگو کرده بود، تفاهم با روسها و ترغیب آنها برای تمدید قطعنامههای سازمان ملل در رابطه با ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای مرزی است. سازمان ملل پیشتر استفاده از این گذرگاهها را تا 10 ژوئیه 2021 تمدید کرده بود.
-
افزایش رقابت روسیه و ایران بر سر نفوذ در سوریه
مسکو با پروژه ایرانی هلال شیعی در سوریه مخالف است خاورميانه -
گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره تحرکات مشکوک روسیه و ایران در شرق سوریه
«ایران با برقراری رابطه با قبایل شرق سوريه آنها علیه آمریکا تحریک میکند» بين الملل -
حوزههای رقابت روسیه و ایران در سوریه
مسکو موفق شد زبان روسی را بهعنوان زبان دوم در مدارس سوریه رسمی کند خاورميانه