هشدار سازمان ملل درباره بستن تنها گذرگاه مرزى امدادرسانى به ادلب
روسيه و چین خواستار بستن گذرگاه ادلب و ارسال کمکها از طریق دمشق هستند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه 24 ژوئن، با درخواست از شورای امنیت جهت تمدید روند ارائه کمکهای مرزی به سوریه برای یک سال دیگر، هشدار داد که کوتاهی شورای امنیت در این مورد، عواقب ویرانگری در پی خواهد داشت.
سازمان ملل متحد از روسيه خواسته است تا با ادامه فعالیت گذرگاه مرزی «باب الهوی» میان تركيه و سوريه موافقت کند تا روند ارسال كمکهای انسانی به منطقه ادلب که در کنترل رژیم سوریه نیست، به آسانی انجام گیرد.
گوترش پیش از رویارویی احتمالی ماه آینده میان کشورهای غربی با روسیه و چین در شورای امنیت پیرامون تمدید ماموریت کمکرسانان سازمان ملل گفت: «عدم تمدید ماموریت شورای امنیت میتواند عواقب ویرانگری داشته باشد».
شورای امنیت سازمان ملل در سال 2014 ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه از طریق 4 گذرگاه مرزی با ترکیه را مجاز اعلام کرد. وجود این گذرگاهها همواره با مخالفت شدید روسیه و رژیم سوریه مواجه بود.
سال گذشته، سه گذرگاه بسته شد و تنها گذرگاه «باب الهوی» که در منطقه تحت کنترل مخالفان مسلح در شمال غربی سوریه است، فعال ماند. هماکنون روسیه و چین با فعالیت این گذرگاه مخالف هستند.
روسیه فعالیت این گذرگاه مرزی جهت کمکرسانی به مردم ادلب را بیاهمیت دانسته و خواستار ارسال کمکها از طریق دمشق به شمال سوریه شده است.
نماینده چین نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «برخی اعضای شورای امنیت از اهمیت این گذرگاه برای رساندن کمکهای انسانی به سوریه صحبت میکنند در صورتی که آنها تحریمهای یک جانبهای را علیه سوریه اعمال کردهاند.»
سازمان ملل متحد و سازمانهای امدادرسانی هشدار دادهاند هیچ جایگزینی برای گذرگاه «بابالهوی» جهت کمکرسانی به مردم شمال غرب سوریه وجود ندارد.
-
بریتانیا: ایران بخشی از مشکل در سوریه و یمن است
نماینده بریتانیا در سازمان ملل: آنچه در سوریه میگذرد، یکی از دردآورترین بحرانهای جهان است خاورميانه -
حکومت ایران چگونه در جامعه سوریه رخنه میکند؟
ایران از طریق آموزشهای غیررسمی روی کودکان و جوانان سوری سرمایهگذاری میکند خاورميانه -
«سپاه در سوریه کارگاه تولید سکوهای موشکانداز احداث کرد»
دیدبان حقوق بشر : سپاه آزمایش عملی پرتاب موشک را انجام داد ايران