گریفیتس:«توافق ریاض» پایان نزاع یمن را تضمین می‌کند

فرستاده سازمان ملل: سعودی تلاش‌ ویژه‌ای برای پایان دادن به جنگ یمن می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، روز سه‌شنبه 15 ژوئن، یک بار دیگر بر ضرورت پایان دادن به جنگ در یمن تأکید کرد و خاطر نشان کرد که گفتگوها بسیار پیچیده است اما راه حل یکی است.
مارتین گریفیتس در جلسه ارائه گزارش اوضاع یمن به شورای امنیت سازمان ملل که روز سه‌شنبه به شکل علنی برگزار شد، توضیح داد که «توافق ریاض» می‌تواند رسیدن به راه حلی برای پایان دادن به درگیری‌ها از طریق گفتگو را تضمین کند.
او همچنین اضافه کرد:«پادشاهی عربی سعودی برای رسیدن به یک راه حل مسالمت‌آمیز، تلاش‌های منحصر به فردی انجام است». گریفیتس تأکید کرد که آتش‌بس می‌تواند تأثیر مثبتی بر اوضاع انسانی یمن بگذارد.
نماینده سازمان ملل در سخنان خود، به شروط حوثی‌ها اشاره کرد و بیان کرد که آنها خواسته‌هایی درباره بندر الحدیده و فرودگاه صنعا به عنوان پیش‌شرط رسیدن به آتش‌بس مطرح کردند.

قبول سازش


در این میان، گریفیتس از همه طرف‌های درگیر در نزاع یمن خواست تا سازش با یکدیگر را قبول کرده، و فرصت رسیدن به یک راه حل را غنیمت بشمارند. او در این باره گفت که بیشترین چیزی که او را نگران می‌کند، فقدان «مذاکرات صلح فراگیر یمنی» است.
گریفیتس همچنین به تلاش‌های عمان برای رسیدن به صلح در یمن اشاره کرد که این کشور در 9 ژوئن گذشته، بدر آلبوسعیدی وزیر خارجه خود را به صنعا و ریاض فرستاد. او نقش عمان در این راه را بسیار بزرگ و با ارزش توصیف کرد.
شایان ذکر است که فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، بعد از ماه‌ها مخالفت حوثی‌ها، در 28 ماه می گذشته توانست با محمد عبدالسلام از رهبران حوثی در مسقط دیدار کرده و سپس به صنعا رفته و 31 همان ماه مذاکرات مفصلی با حوثی‌ها داشت.
در ادامه این رفت و آمدهای دیپلماتیک، گریفیتس هفته گذشته به ایران سفر کرد و به مدت دو روز با مقامات ایرانی و در رأس آنها، محمدجواد ظریف به گفتگو نشست.
براساس آنچه که گریفیتس در کنفرانس خبری خود در 31 می گفت، او در گفتگو با حوثی‌ها، طرح چهار ماده‌ای که قبلا توسط جواد ظریف وزیر خارجه ایران در سال 2015 مطرح شده بود را مورد بررسی قرار داد. این طرح خواهان آتش‌بس و پایان دادن به عملیات نظامی کشورهای خارجی، ارسال کمک‌های انسانی، از سر گرفتن گفتگوی فراگیر ملی و تشکیل دولت وحدت ملی در یمن است.
این طرح قطعنامه 2216 شورای امنیت درباره یمن را نادیده می‌گیرد و تفسیرهای متفاوتی درباره نتایج گفتگوهای ملی یمنی‌ها که در سال 2012 نتایج آن مورد توافق اکثریت احزاب سیاسی یمن قرار گرفت، ارائه می‌دهد. حوثی‌ها در سپتامبر سال 2014 به تمام نتایج گفتگوهای یمنی‌ها، پشت پا زدند و با حمله نظامی به صنعا، علیه دولت توافقی عبدربه منصور هادی کودتا کردند.

Advertisement
بیشترین بازدید موضوعات مهم